žena koja je srećna

Staza buđenja nije kosmički frizeraj

Prvi korak u istinskoj promeni jeste da se otisnemo od pukog primećivanja šta treba da se desi i da preuzmemo aktivno učešće u realizaciji promene

Živimo u izuzetno vreme, u svakom smislu. Toliko je izazova i šarenila u našim mobilnim, često virtuelnim životima, da je blagosloven onaj kome uspeva da ne pobegne od sebe! Nekako nam se danas nude instant rešenja za sve probleme, a mi kao „alavi” odmah pojurimo, bez svesti da je za svaku promenu potrebno strpljenje i vreme da telo integriše istu. Neki ljudi prave grešku misleći da je putovanje stazom transformacije i ličnog razvoja otprilike kao odlazak kod frizera – neko drugi će odseći višak, upakovati i ponegovati, prefarbati i osvežiti, a da mi ni prstom ne mrdnemo! Međutim, staza buđenja nije kosmički frizeraj gde se vi samo udobno smestite, već je kosmička igra u kojoj vi igrate presudnu ulogu u procesu svoje transformacije!

Ostvarivanje promene podrazumeva mnogo više od strasne i elokventne priče o onome što treba promeniti

Ako ste izloženi znanju koje ste pronašli u nekoj knjizi ili seminaru, možda znanju nekog učitelja, grupe za podršku ili duhovne zajednice, potpuno je nerealno da pretpostavimo da će se transformacija desiti samo zato što smo povezani sa dotičnim izvorom znanja. Stvar nije u tome da budete izloženi dubokim uvidima i mudrostima znanja, već je mnogo važnije šta ćete, po vlastitom izboru, učiniti sa onim što vam se nudi. Puko prikupljanje informacija i priča o tome šta smo shvatili nije isto što i transformacija. A šta je ono što možemo da unesemo u proces transformacije? Možemo uneti svoju volju da se upustimo u duboku kontemplaciju, otvorenost da vidimo šire od svoje tačke gledišta i proširimo vidike, posvećenost da „kopamo i iskopavamo” svoju senku, čak i kada je jako neprijatno i možda najvažnije od svega – spremnost da napravimo svesne sopstvene izbore koji će ono što smo otkrili prevesti u manifestaciju kroz delovanje.

Niko ne može teoretski da se promeni

Možete osećati žudnju da se promenite, ali to i dalje nije istinska realizacija promene. Ostvarivanje promene podrazumeva mnogo više od strasne i elokventne priče o onome što treba promeniti. Često imamo AHA momenat shvatanja ključnog programa u nama koji treba promeniti, međutim taj nivo spoznaje nije dovoljan. To su samo reči! Promena iz duše znači da smo od primećivanja šta treba promeniti stigli do svesnog činjenja onoga što je neophodno za promenu. Obrni-okreni opet se radi samo o jednom – važno je promeniti vibraciju, odnosno naš energetski nivo postojanja!

Obrni-okreni, opet se radi samo o jednom – važno je promeniti vibraciju, odnosno naš energetski nivo postojanja

Prvi korak u istinskoj promeni jeste da se otisnemo od pukog primećivanja šta treba da se desi i da preuzmemo aktivno učešće u realizaciji promene. Da u prelomnom trenutku, kada nas iznutra povuku „stari program” i „lepljiva energija”, mi napravimo SVESNI izbor i svesnu akciju, promenu ponašanja u spoljašnjem svetu. Da li je lako? Naravno da nije, jer je taj deo mnogo teži od intelektualnog osmišljavanja promene. Zašto? Zato što je, pored misli, potrebno promeniti i energetski, vibrantni, osećajni deo u svakoj našoj ćeliji!

Praktično sprovođenje promene podrazumeva novu vrstu nastupa, jer se manifestovanje kroz promenu dešava iz trena u tren, iz minuta u minut. Mi komuniciramo iz promene, ponašamo se iz promene, živimo iz promene i volimo iz promene. Niko ne može teoretski da se promeni, već unutrašnja promena u svesnosti i razumevanju mora da dobije svoj spoljašnji odraz u ogledalu života, kroz izbore iz minuta u minut. Šta bi to praktično značilo?

Bezuslovna ljubav

Kada kroz duhovni rad osvestimo šta je ono što nas koči i koji je to program koji nas udaljava od sopstvene svetlosti, npr. strah od gubitka, tada spoznajemo da je potrebno da živimo harmoničniju vibraciju, tj. suprotni kraj energetske orbitale, recimo, bezuslovnu ljubav. I onda je važno da se svaki put kada osetimo strah od gubitka, zaustavimo i promenimo, podesimo svoj osećaj na bezuslovnu ljubav. Nevažno je koju ćemo tehniku u početku koristiti ukoliko je tehnika energetska, a ne mentalna. I tek onda, promenom vibracije, tj. podešavanjem na novi energetski nivo, načinićemo neku akciju. Kako napredujemo i kako telo sve više i više oseća novu vibraciju kao novu blagotvornu naviku, desiće se trenutak kada više nećemo morati da se zaustavljamo, već ćemo biti svedok spontane promene iz duše. Na primer, desi se neka „stara životna priča”, a mi reagujemo sa većom lakoćom, sa većom harmonijom i za svoje više dobro! Unosimo svetlost u svaki životni mrak, bez obzira da li se radi o okolnostima ili odnosima!

Transformacija je energetski i vibracioni događaj. Priča o tome da ste shvatili šta treba da transformišete, nije promena. Promena iz duše će uzdrmati vaš svet, jer je radikalna i preporađajuća. Baš kao što žena donosi život na ovaj svet, kroz porođajne bolove, možda krik, snažno disanje, i baš kao što beba ispusti plač pri prvom udahu, tako i vi treba da „eksplodirate” taj stari program i unesete život u novu vrlinu života. Sigurna sam da nam je zato i dat glas kao isceljujući talas, a ja vas pitam – kada planirate da ga pustite? Ukoliko ne znate KAKO, dobrodošli ste na Vokalnu terapiju u Alhemiju komunikacije!

Promena iz duše uzdrmaće vaš svet, jer je radikalna i preporađajuća

Evo linka sa predivnom melodijom za harmonizaciju srčanog centra. Osetite kako se osećate pre i nakon slušanja ovog isceljujućeg zvuka. A onda ćete, možda, i da podesite glas na ovu novu vibraciju, zapevate i dopustite svom telu da svaka ćelija zavibrira bezuslovnom ljubavlju.

Grlim vas glasom,

Ana