Spremna za savršen dan na otvorenom – garden parti ponovo u modi

Uživajte i radujte se svim događajima na otvorenom, posle meseci provedenih u kući svakako će vam prijati. Ponesite puno dobrog raspoloženja, radujte se životu i suncu, jer leto jeste za radovanje

Proleće je došlo i prošlo, jedva da nas je i očešalo ove godine, ali leto je pred nama. Može biti dugo i toplo, a možda će ga obeležiti nizovi kišovitih dana. Jedno je izvesno. Susret sa kovidom nam je, više nego ikada, doneo brojne proslave važnih događaja u našim životima – na otvorenom. Garden parti je ponovo u modi.

Bilo da svoj rođendan ili neki drugi značajan datum u životu ove godine slavite sa nekoliko najboljih prijatelja ili nešto malo većim društvom, u svojoj bašti, na romantičnoj obali jezera ili senovitoj šumi, to može biti povod da budete lepi i sebi i drugima na jedan potpuno drugačiji način.

Sve što vam je neophodno je prijatan sunčan dan, lepršava haljina i zabavno dekorisano posluženje

Tradicionalno, baštenske zabave su zaštitni znak britanskih viših krugova, održavaju se u poslepodnevnim časovima, između četiri i osam, i prilično su formalni događaji sa jasnom strukturom i pravilima oblačenja, koja između ostalog podrazumevaju i obavezno prisustvo ženskih šešira. Za ostatak sveta sve ima tendenciju da bude mnogo jednostavnije. Zapravo, sve što vam je neophodno je prijatan sunčan dan, lepršava haljina i zabavno dekorisano posluženje.

Bez glamura

Ipak ćemo, zabave radi, predložiti nekoliko pravila koja bi mogla da vam olakšaju odluku kako da se pripremite i šta da obučete za vašu savršenu letnju proslavu na otvorenom.

Garden parti je miljama daleko od klubova i gradske vreve, pa vam predlažemo da kratke suknje, stileto obuću i komplikovane dizajnerske komade odeće ostavite iza sebe. Iako ste osvedočeni ljubitelj glamura, ovoga puta bilo bi dobro da se odreknete skupog nakita i preteranog koketiranja sa svetlucavim detaljima.

Pastelne i osnovne boje spektra biće vam saveznik u ovim prilikama, jer apsorbuju manju količinu sunčevih zraka

Lagani, lepršavi materijali mogu vam biti prijatelj u toplim danima, jer ponekad može biti previše teško podneti letnje sunce i radovaćete se kada i najmanji dašak vetra namami vašu vazdušastu haljinu da zaleprša. Pastelne i osnovne boje spektra biće vam saveznik u ovim prilikama, jer apsorbuju manju količinu sunčevih zraka. Crna boja, sa druge strane, bez obzira koliko vam bila draga i koliko verovali u njenu moć da vas učini tanjom i atraktivnijom, može vaš dan učiniti dugim i neočekivano neprijatnim.

Šešir – dobra ideja

Bez obzira što smo kilometrima daleko od Ujedinjenog Kraljevstva, šešir za ovakve događaje možda ipak nije loša ideja, pogotovo ako planirate da ceo dan provedete na otvorenom.

Ipak, deo vašeg stajlinga koji može izazvati najviše neprijatnosti je neadekvatna obuća. Ne želite da vaše cipele budu klizave, da se ceo dan borite sa teškim platformama dok se saplićete po mekanom travnjaku ili da se borite sa kaiševima sandala dok se svi smeju i savršeno zabavljaju. Par udobnih baletanki može vas osloboditi brojnih neprijatnosti i biti savršen saveznik tokom vašeg posebnog dana u prirodi.

Par udobnih baletanki može vas osloboditi brojnih neprijatnosti i biti savršen saveznik tokom vašeg posebnog dana u prirodi

Šta god da odlučite kada je odeća u pitanju, imajte u vidu dužinu trajanja događaja. Za poslepodnevne proslave formalnijeg karaktera koje, u principu, ne traju preterano dugo, možete izabrati koktel haljinicu ili kapri pantalone, a udobnost, iako veoma važna za ovu vrstu okupljanja, ne mora biti od presudnog značaja. Ako je vaša proslava celodnevna i podrazumeva veliki broj sati pod vedrim nebom, predlažemo vam da u obzir uzmete neki od naših prethodno navedenih saveta.

Ove godine uživajte i radujte se svim događajima na otvorenom, jer će vam posle meseci provedenih u kući svakako prijati. Ponesite puno dobrog raspoloženja, radujte se životu i suncu, jer leto jeste za radovanje, a ometanja u životu, poput ovih iz 2020, trenuci su kada naučimo da lepe momente još više cenimo. Zato obucite svoju omiljenu cvetnu haljinu i stavite onaj sladak slamnati šešir što vam već godinama čami na dnu ormara i otrčite da proslavite svoj najbolji rođendan u prirodi.