Smoky eye

Smoky eye u zelenoj boji? Zašto da ne?!

Mogućnosti i varijante, kao i kombinacije zelenih mogu biti divne i mogu nam razbiti monotoniju ustaljene zimske kolotečine

Čak i u nude šminkanju ponekad se provuče malo zelene senke, ali uvek u maslinastozelenim nijansama. Ali da li ste tek nedavno odlučile da je zelena boja „glavna”? Bilo da ste izabrale jarke, neonsko-zelene nijanse, boju pistaća ili smireniju zelenu, neka zelena dobije glavnu ulogu. Ostatak lica našminkajte neutralnije i bez jakih akcenata. Karmine takođe birajte u neutralnijoj paleti.

U zelenoj boji se mogu naći klasične, stisnute puderaste senke, kremaste ili senke u olovci, gloss, gel i pigmentne varijante senki

Izbor proizvoda za šminkanje očiju je zaista veliki. U zelenoj boji se mogu naći klasične, stisnute puderaste senke, kremaste ili senke u olovci, gloss, gel i pigmentne varijante senki. Zatim, olovke za iscrtavanje očiju, maskare, ajlajneri… Mogućnosti je na pretek, na vama je samo da nađete ono što vama, vašem načinu šminkanja i obliku oka odgovara.

Ako ste se odlučile za alternativni izgled i odabrale neonsko-zelenu, potrebno je da i ostatak lica prati alternativni styling. U tom slučaju, možete lice našminkati svetlije, sa veoma blagim konturama, možda čak bez maskare, sa pažljivo očešljanim obrvama, ali ne i prenaglašenim, i naneti senku u nekom alternativnijem obliku ili klasično, npr. samo na donji deo gornjeg kapka.

Maslinastozelena senka uvek će izgledati jako prirodno na vašim očima, ako niste za jarke boje

Neonske boje su obično bez sedefa, pa ako želite malo glamurozniji izgled koji podseća na stari Holivud, izaberite tamnozelenu senku, ali bogatu šljokicama, koju ćete naneti na gornji kapak, uz jak nanos maskare i, ako je potrebno, crni ajlajner.

Za dramatičniji izgled možete dodati crnu senku, koja će istaći spoljnu ivicu, i oko malo izvući spolja i naviše. Dubinu oka ćete, takođe, dobiti senčenjem iznad preklopa kapka. Da vas podsetim da preko zelene senke možete naneti zelene šljokice, ako senka nije dovoljno stvetlucava sama po sebi. Tako je nekad i lakše aplicirati, a šljokice mogu biti veće i sjajnije.

Ako ste se odlučile za alternativni izgled i odabrale neonsko-zelenu potrebno je da i ostatak lica prati alternativni styling

Maslinastozelena senka uvek će izgledati jako prirodno na vašim očima, ako niste za jarke boje. Divno se uklapa sa kajsija nijansama. Smoky eye u zelenoj boji? Zašto da ne?! Mogućnosti i varijante, kao i kombinacije zelenih mogu biti divne i mogu nam razbiti monotoniju ustaljene zimske kolotečine. Samo ne preterujte! Pokušajte da kombinujete boje, nema potrebe da svi proizvodi koje stavite oko očiju budu u zelenoj boji. I ne zaboravite da stavite malo svežeg rumenila!