Muškarac i žena

Smešne svađe – začin zajedničkog života

Zahvalni smo izumiteljima daljinskih upravljača sve dok neko stalno ne pritiska minus, a neko plus, na TV-u ili klimi, i dok se ne potegne pitanje ko je gluv, a ko živi u sauni

Novac, seks ili svekrva možda mogu da budu povod za raspravu, međutim romantiku češće ubijaju ostaci nečije kosmatosti na lavabou, koji ne zaslužuju povišene tonove – sve dok ih ne ugleda partner koga nervira baš takav nered.

S druge strane, srećnici jednostavno odvrnu slavinu, jer znaju da zajednički život, poput vlasi na lavabou, ima mnogo nijansi.

Pasta za zube i čarape

Iako je pasta za zube postala svojevrsni simbol apsurdnih svađa, umesto da kupe dve tube, parovi se i dalje „zabavljaju” tehnikom istiskivanja, s vrha ili sa dna. Posle verbalne eksplozije, sledi durenje, nekada bude i pomalo smešno, ali samo do sledeće prilike. A ona se najčešće ukaže zbog para čarapa nasred poda u dnevnoj sobi, koje bez ikakve drame mogu da se ubace u korpu sa prljavim vešom.

Urnebesan izliv besa može da izazove vlažan peškir prebačen preko kreveta, jer ćemo se „ubuđati” ili otvorena vrata plakara, koja neko možda nije zatvorio jer ipak mora da izvadi još ponešto.

Gladnog partnera svakako može da iznervira pauza uoči večere zbog nekoliko fotografija za Instagram

Do rasprava u vezi često dolazi, pa… upravo zbog toga jer smo stalno na vezi. Gladnu porodicu ili partnera može žestoko da iznervira pauza uoči večere zbog nekoliko fotografija za Instagram. Sevaju otrovni pogledi zbog razmene poruka tokom zajedničkog ručka, a nekad dolazi do praskanja zbog mejlova kolegama u slobodno vreme. Posle fantastičnog ručka i silne energije potrošene u kuhinji – svako očekuje pohvalu, a ćutanje tumači, razumljivo, kao veliki prekršaj. Ko želi da izbegne raspravu, neće da atakuje na najfinije zalogaje s tuđeg tanjira, a komadiće masnog mesa ostaviće na ivici svog. Čak i kad je ljubav bezgranična, ipak postoji granica dobrog ukusa.

Zahvalni smo izumiteljima daljinskih upravljača sve dok neko stalno ne pritiska minus, a neko plus, na TV-u ili klimi, i dok se ne potegne pitanje ko je to gluv, a ko živi u sauni. Neverovatno, ali poznato je da u ozbiljan klinč može da se uđe i zbog bindžovanja omiljene serije dok je partner u kupovini ili na poslovnom putu.

Ne diraj lava

Pošto na bioritam ne možemo mnogo da utičemo, između noćnih ptica i ranoranilaca zaista mora da postoji razumevanje, jer će se u suprotnom bračni krevet pretvoriti u poligon za nesanicu i durenje. Ako se teško budimo, a ne želimo da nam jutro započne svađom, ne bi trebalo deset puta da stavimo alarm na odloženo. A kad je reč o dremki na kauču, ko ne želi nevolje trebalo bi bukvalno da se drži izreke: „Ne diraj lava dok spava”.

U arsenal smešnih sukoba spadaju i zapaljive tirade koje nekada izazovu sitnice, poput kuhinjske krpe, musavog sunđera ili neočišćene rešetke na sudoperi. Koliko god rešenje ovih problema nekom predstavlja problem, jer niko ne voli da čisti odvode i rešetke, još gora varijanta je ono što sledi ako partner ne podnosi takav nered.

Da se bračni krevet ne pretvori u poligon za durenje, između noćnih ptica i ranoranilaca mora da postoji razumevanje

Do karambola lako mogu da dovedu uputstva suvozača vozaču kojom trakom da vozi, šetnja koja se pretvori u neugodno kaskanje ako su nam različite brzine hoda. Koliko tek rasprava izaziva bajat hleb!? Lepeza je ogromna.

I uzgred, da li se nekome diže kosa na glavi kad čuje da se mašina za pranje sudova pravilno puni samo ako se posuđe ređa kao pazl?