Z

Sita sam

Predlažem privremenu obustavu slavljenja slava dok svi vernici dokažu svoju veru i na nekom drugom postulatu osim – sakupiti što više ljudi

Mora da sam izrazito glupa. Ja uopšte ne razumem rečenicu – penzije će biti plaćene i neće biti smanjenja plata u javnom sektoru. Šta to znači?

Pa naravno da će penzioneri primiti penzije. Ceo radni vek od pomenute grupacije ova država je uzimala harač.

Preuzmi odgovornost kada si rukovodilac. Važna lekcija.

Pod 2. Ja ne poznajem nikoga ko radi u javnom sektoru. Očigledan zaključak je da ne poznajem one koje bi trebalo da poznajem. Žalim slučaj sad. Vreme za žalopojke isteklo pre 25 godina.

Nego, mislim da nama nije baš jasno da su to potpuno irelevantne info za jedno društvo.

Ko rukovodi ekonomskom situacijom u svakoj zemlji? Onaj ko plaća poreze. Da li su to javna preduzeća ili udruženja penzionera? Ne, nažalost nisu. Hteli bi oni, sigurno. Zakon im ne dozvoljava.

Krećem sa šivenjem jedne haljine. Imam ozbiljan razlog

Rukovodi preduzetnik. Mali, veliki, srednji, proizvođač, trgovac, apotekar, pekar. Koliko će biti zaposlenih u svakom pozorištu i koliko novih predstava će biti, odlučuje poslovanje preduzetnika.

Da li će se lekari osećati kao građani prvog reda, da li će mladi slikari slikati, da li ćemo imati puteve i kanalizaciju…?

Potpuno je nevažno ko je predsednik vlade ili koja je partija vladajuća. Samo je važno kako, koliko i na koji način vode računa o svom realnom sektoru.

Voli sebe da bi voleo drugog. Osnovni su postulati hrišćanske crkve.

Predlažem privremenu obustavu slavljenja slava dok svi vernici dokažu svoju veru i na nekom drugom postulatu osim – sakupiti što više ljudi da se napijaju i najedaju, a ja da ispadnem neviđeni baja.

Moja najbolja drugarica se zove Dragana. Ona je moja najduža emotivna veza i zvanično najstabilnija.

Oličenje neostvarenih želja svakog muškarca na planeti. Potpuno savršenstvo duha i tela, i moj svakodnevni očaj što ne ljubim isti pol.

Gledam reklame. Kupi ovde, kupi onde, ovde je svežije, ovde je bolje… salata skoro za džabe… uvoz iz Italije. E neću vala jesti uvezenu salatu, za dinar da dajete. Uopšte ni ne treba da jedem. Sita sam svega.

Gledam Prohujalo sa vihorom. Samo da bi on konačno došao da se oženi mnome između mojih brakova.

Krećem sa šivenjem jedne haljine. Imam ozbiljan razlog.

Slušam Beethoven-a Moonlight sonatu.