Moderna žena, korača ulicom, nosi široke farmerke, zvoncare.

Široke nogavice ‒ modni izraz proleća 2024.

U svetu teksasa, dominacija je prešla na drugu stranu. Nekada sveprisutni skini džins abdicirao je s prestola, utirući put široj, smelijoj eri.

Prošle jeseni, piste za proleće/leto 2024. bile su preplavljene morem pantalona širokih nogavica, ne samo vaskrslog trenda teksasa, već i metamorfoze avangardnog pristupa svim materijalima.

Nestalo je predvidljivih ispiranja, a i cepanja materijala. Na njihovom mestu pojavio se kaleidoskop tekstura, ukrasa i silueta koji redefinišu potencijal pantalona 2024. Ovde se udobnost susreće sa najsavremenijim trednom, gde kežual postaje obavezno, a ulice postaju vaša lična modna pista.

Proleće ‒ trend koji privlači pažnju

Dok modni svet nestrpljivo isčekuje živahno cvetanje i prolećne temperature, izdvojio se prepoznatljiv trend koji privlači pažnju i dominira na pistama širom sveta ‒ pantalone širokih nogavica.

Proleće 2024. najavljuje ponovno oživljavanje ove bezvremenske siluete, nudeći osvežavajući prelazak iz tesnih granica uskih farmerki i pantalona po meri. Sa svojom fuzijom udobnosti, raznovrsnosti i neospornog stila, pantalone širokih nogavica ove sezone brzo su postale osnovni element garderobe za modno napredne pojedince.

Devojke šetaju gradom, na sebi imaju bluzice i široke farmerke.

Oživljavanje pantalona širokih nogavica

Proleće 2024. na velika vrata vraća pantalone širokih nogavica, dajući ovoj klasičnoj silueti savremeno izdanje. Modni entuzijasti i dizajneri podjednako su prihvatili oslobođenje pantalona koje se šire, vraćajući se u bezbrižni duh 1970-ih, istovremeno im dajući modernu oštrinu. Od vrhunskih modnih kuća do trgovaca brze mode, kolekcije obiluju nizom širokih nogavica, od lepršavih palazzo pantalona do strukturiranih culot formi, prilagođenih svakom ukusu i prilici.

Udobnost i stil

Jedna od karakteristika ovih širokih pantalona je njihova neuporediva udobnost. Za razliku od krojeva prisutnih prethodnih sezona, ove obimne pantalone nude neograničeno kretanje i lakoću prozračnosti, što ih čini idealnim izborom i za ležerne izlaske, i za formalne prilike. Naglasak proleća 2024. na modu zasnovanu na udobnosti, savršeno se poklapa sa opuštenom elegancijom pantalona širokih nogavica, što ih čini poželjnim izborom za pojedince koji traže zadovoljstvo u dobro skrojenim komadima bez žrtvovanja udobnosti.

Devojka u rolci i širokim farmericama.

Kako odabrati pantalone širokih nogavica

Možda se čini da bi pantalone širokih nogavica bile nepristojne za određene tipove tela, ali to nije tačno. Ukrojeni deo u struku i naglo proširenje mogu istaći vaš struk i zadnji deo, stvarajući laskavu, zakrivljenu siluetu. Vrećast oblik nogavica takođe može da izduži vaše noge, posebno u svetlu izdužene linje struka.

Prilagođeno krojenje: Da biste izabrali najugodnije pantalone širokih nogavica ili pantalone, fokusirajte se na krojenje po meri oko struka i pozadi. Pantalone bi trebalo dobro da pristaju u ovim delovima, a da ne budu preuske ili preširoke.

Devojka u džins zvoncarama, koje imaju visoki struk. Gore ima kratku majcu, koja otkriva stomak.

Dužina: Skraćene pantalone širokih nogavica trebalo bi da legnu oko sredine lista ili malo ispod kolena, dok dugačke pantalone spusite do linije oko skočnog zgloba.

Dodatni saveti

Kada stilizujete pantalone širokih nogavica, imajte na umu sledeće:

Nosite pojas. Pošto je vaš gornji deo ili skraćen ili uvučen, pokazaće vam se struk pantalona, tako vaš kaiš postaje prilika za završni stilski dodir.

Stvorite kontrast tako što ćete nositi neutralne pantalone sa gornjim delom jarkih boja (ili obrnuto).

Razmislite o kroju, posebno za krajeve. Ako se osećate prijatno i udobno u struku i bokovima, sve ostalo će leći kako treba.