Šetnja, pa dremka

Evo mog disklejmera za ovu nedelju: ništa briga, samo šetnja i dremka. Gledam samo ljubavne filmove sa srećnim krajem

Spavanje po podne. Dremanje. Dremka. Popodnevni odmor. Za pola planete sveta navika, prenošena sa kolena na koleno. Pravo, obaveza.

Mislim se, znaju ljudi šta rade. Vekovima imaju više para nego mi. Nema žurbe. Pre podne se radi, pa odmor, pa još pomalo po podne.

Meni neomiljena zabava. Srbi ionako ne piju čaj, a ni ne spavaju po podne, osim u slučajevima teške nužde, kad đavo dođe po svoje, pa polegamo u krevet od višegodišnjih nerviranja koja smo tradicionalno prešli na nogama, kao i sve BC (before Corona) gripove.

Zaspala sam posle ručka, a i posle prepisane jutarnje šetnje, i kaže doktorka: Je lʼ vidite koliko vam je pritisak bolje? Mislim se, aman, ženo, ko bre može tako da živi? Šetnja, pa dremka.

Budimo obavezni da brinemo sami o sebi – briga koja je nama, ženama sa ovih prostora, skoro zabranjena – o svom zdravlju, o svom telu

Razmislila sam. Ionako mogu sve što hoću i šta naumim, pa da probamo.

Evo mog disklejmera za ovu nedelju: ništa briga, samo šetnja i dremka. Gledam samo ljubavne filmove sa srećnim krajem. Evo teškog izazova za sledeću nedelju, što i vama želim.

Budimo obavezni da brinemo sami o sebi – briga koja je nama, ženama sa ovih prostora, skoro zabranjena – o svom zdravlju , o svom telu.

Kuvanje može: danas smislite nešto novo i za vas i za ukućane. Mi ćemo umesto krompira uvesti proso kao dodatak.

Zabranjeno ove nedelje: brinuti tuđe brige, belosvetske zavrzlame ostaviti nekom drugom, ne obraćati pažnju na priče drugih ljudi, na račune za struju, račune za osam miliona novopristiglih troškova na koje nismo računali, na činjenicu da samo Beograd ima jeftinu struju tek od ponoći, na momka koji te ne voli, na momka koji ti nije čestitao rođendan, pomahnitalu rodbinu koja vazda nešto očekuje.

Psalam 1: Blago čoveku koji ne ide na veće bezbožničko, nego mu se omilio zakon Gospodnji i o zakonu njegovu misli noć i dan, jer Gospod zna put pravednički, a put bezbožnički propašće.

Još te volim. A ti mene?