ljubavni par

Šapat se bolje čuje od vikanja

Harmoniju u vezi mogu da sabotiraju veoma banalne stvari, poput hamburgera, konca za zube ili grickalice za nokte

Ljubav, odanost, posvećenost, pažnja, zajednička interesovanja deo su partnerskih odnosa, međutim čak i u idiličnim vezama nekada dođe do larme ili nastupi muk. Osim nevešte komunikacije, harmoniju mogu da sabotiraju veoma banalne stvari, poput konca za zube ili omiljenog hamburgera.

Pošto partneri daju dodatnu vrednost našem životu, ne moramo svakog dana da ih testiramo. Zajednički život biće možda uzbudljiviji ako ih ne koristimo kao vreću za udaranje kad nam neko stane na žulj na poslu ili na ulici, ali i ako vrata od kupatila ne tretiramo kao ukras već pregradu iza koje u intimi možemo da obavimo nekoliko malih stvari.

Pošto partneri daju dodatnu vrednost našem životu, ne moramo svakog dana da ih testiramo

Prekor umesto predaha

Iako je dom naš mirni kutak za opuštanje i uživanje, ima dana kad loše raspoloženje ne ostavimo na kućnom pragu i lako proključamo zbog toga što partner nije oprao tanjire, bez želje da saznamo da li je za to imao, možda, dobar razlog. Druga strana, naravno, instinktivno pokušava da se odbrani od kritika, pa spor često dospe na klizav teren u vezi sa podelom kućnih poslova, budžetom ili odmorom.

Srećna okolnost je da sve to može da se izbegne malim predahom od desetak minuta po ulasku u stan, a zatim i razgovorom o tome kako je ko proveo dan. Ako zaista želimo da saznamo kako se partner oseća, dovoljno je da pitamo i slušamo. A iz iskustva već dobro znamo da se šapat uvek bolje čuje od vikanja.

Zbog grandioznih zalogaja voljeno biće može da izgubi apetit

Ne moramo da delimo sve

Romantika nekad može da poklekne pred svakodnevnim brigama. Umesto da mučimo partnera tražeći da proceni u kojem su to trenutku inspirativne razgovore o umetnosti i smislu života zamenile diskusije o ceni kupusa, jednostavnije je da ugrabimo lepo veče, prostremo ćebence na travi i flertujemo kao nekad.

U vezi delimo mnoge stvari, međutim ne moramo da delimo baš sve.

Možda nas partner voli sa svim vrlinama i manama, ali ne gori od želje da vidi kako koncem čistimo zube. Za to postoji kupatilo, a podrazumeva se da je u ovoj i sličnim situacijama bolje da vrata te prostorije zatvorimo za sobom.

Negovane ruke izgledaju veoma zavodljivo, no mnogima se diže kosa na glavi od zvuka grickalice za nokte, turpije i rožnatih komadića koji lete po stanu. Ukoliko ove i slične signale prepoznamo i kod našeg partnera, a želimo da nam veza ostane nežna i prisna, eliminisanje nekih navika neće biti težak zadatak.

Ako zaista želimo da saznamo kako se partner oseća, dovoljno je da slušamo, a iz iskustva znamo da se šapat uvek bolje čuje od vikanja

U društvu osoba koje površno poznajemo ne pada nam na pamet da grizemo hranu, pa ne moramo ni voljenom biću da ubijamo apetit svaki put kad zagrizemo hamburger.

Uostalom, kad se uželimo grandioznih zalogaja, možemo da se oslonimo na prijateljice koje razumeju sve, pa i loše manire.