Afterparty-umorne devojke posle slavlja

San i karmin sveže boje – za efekat svežine

Dobro znamo koliko je teško sakriti neprospavanu noć, a kad dođu praznici desi se da ih bude više, a budimo iskrene, i greši se više.

Kako možemo da izgledamo sveže, uprkos popijenim čašicama, pojedenim kolačima i nedovoljnom spavanju. Nekako nas za praznike zavede nezdravo ponašanje, više nego u normalnim okolnostima.

Sve da se uklapa i dopunjuje

Prvenstveno moramo da se hidriramo pijenjem vode, a i hidratacijom spolja. Prvo dobro očistite kožu od eventualnih ostataka šminke, prljavog vazduha, zatim upotrebite osvežavajući tonik, potražite u svojoj kozmetici boostere, serume, maske za brzu regeneraciju i hidrataciju kože.

Ako nemate nešto slično kod kuće, obavezno se spremite za takvu situaciju pravovremenom nabavkom. Najbolje je da se posavetujete sa svojom kozmetičarkom šta bi za vašu kožu bilo najbolje za ovako hitne intervencije, jer ne bi trebalo ni previše različitih stvari da se pomeša.

Takođe, bilo bi potrebno obratiti pažnju da je što više proizvoda od istog proizvođača, ili čak ista linija proizvoda. Tako se skoro sve što namažemo ili stavimo na lice uklapa i nadopunjuje.

Čaša vode-za početak oporavka

Ali, i za brzu hitnu pomoć nege potrebno nam je vreme, moramo da računamo s tim. Ono što možemo unapred odraditi jeste – obavezno popiti veliku čašu vode čim stignemo kući s proslave, a ono što obavezno moramo uraditi svake večeri jeste da pre spavanja skinemo svu šminku, polako i temeljno.

Posebnu pažnju moramo posvetiti podočnjacima. Nadam se da znate malo limfne drenaže za kućnu upotrebu. Ako nemate pojma o čemu pričam, krajnje je vreme da pronađete o čemu se radi i da znate da primenite.

Pre nanošenja šminke pobrinite se da splasnu otoci oko očiju, jer ćete tako lakše i sa manjom količinom šminke kamuflirati nedostatke sna.

Na tržištu se mogu pronaći i različiti oblozi za oči. Neki samo hlade, ako ih rashladite u frižideru, a postoje i takvi koji su natopljeni raznim aktivnim supstancama.

Oblozi za oči

Najviše posla oko podočnjaka

Šminkom moramo da učinimo da nam ten izgleda blistav i svež. Najbolje je naneti manje pokrivajući ten ili toniranu kremu, malo svetlucavu, u toploj nijansi. Ne mora baš da bude roze ili narandžaste nijanse ili previše tamna boja, ali takođe neka ne bude presvetlih nijansi.

Možda bismo mogle da dodamo u odabrani ten par kapi tena koji nam je ostao od prošlog leta? Svakako, morate prvo da budete zadovoljne nanesenim tenom kako bi nastavile. Korektorom pokrijemo sve nedostatke. Najverovatnije ćemo se najviše zadržati oko pokrivanja podočnjaka.

Ne prekrivajte debelim slojevima, nego pravilno odabranim nijansama i pravilnim nanošenjem. Ivice i prelaske korektora utapkajte nežno jagodicama prstiju ili sunđerom, da se prelazak iz korektora u ten ne primeti.

Zatim se celo lice fiksira puderom u prahu, tankim, sitno mlevenim, kako bi se izbegao utisak brašnjavog lica i kako se predebelim nanosima ne bi istakle bore.

Uvek višak možemo skinuti prskanjem nekog spreja, mist ili obična voda će biti dovoljni, ako nemamo ništa drugo pri ruci.

Nežno ocrtavanje, dobra boja rumenila

Obavezno je dobro odabrati boju rumenila. U ovoj situaciji želimo da izgledamo kao da smo stvarno sveže, a ne preterano našminkane. Rumenilo nanesite na najviši deo jagodične kosti, a možemo naneti i na srednji deo kapka.

Pokušajte sa kremastim rumenilima, ali onda ga nanesite pre puderisanja. U iluziji svežine poslužiće nam i bronzer, ako nije prviše taman za našu trenutnu boju kože. Nanesite ga kao da vas je malo uhvatilo sunce.

Šminku oko očiju svedite na dve sveže boje, umesto ocrtavanja tamnim bojama. Ako ne možete bez ocrtavanja očiju, barem ih nežnije ocrtajte. Bez jakog ocrtavanja izgledaćete mlađe i svežije. Maskara je, naravno, obavezna.

Kad sam umorna oči mi često suze, ako je to slučaj i kod vas, koristite vodootpornu maskaru. Karmin sveže boje, nikako puder nijanse, i obavezan osmeh, može da prevari sve, ali neće vaše telo.

Ipak se naspavajte čim stignete.

Srećno!