S poverenjem, kroz sve izazove

Pokazali smo i dokazali, zajedno s vama, da su pedesete reč kao i svaka druga i da je zaista nemoguće bilo koga stigmatizovati prema godinama ili polu

Tačno godinu dana je prošlo otkako smo zajedno s vama osmislile i osvetlile novi medijski prostor, sa vizijom da pokrenemo originalne teme, a izazovima i privilegijama zrelih godina da pristupimo na potpuno nov način. Dočekale ste nas s pažnjom, radoznalošću i odobravanjem, a sada svakako smem da kažem – i poverenjem.

Zajedno smo pokazali da život možda ne počinje u pedesetim, ali da svakako ima poseban ukus i sjaj, što potvrđuje i veliki broj redovnih pratilaca, kao i onih koji nas svakodnevno otkrivaju.

Povezale su nas teme zdravlja, blagostanja ličnog i opšteg, one u vezi sa svim čarolijama koje svakodnevno izvodimo, jer su nam u opisu godina i iskustva, priče o životu žena kojima se divimo, ali ih i dobro razumemo, jer znamo da nije lako stići na vrh. Naročito ne danas, kada s jedne strane još duvaju orkani predrasuda, a s druge strane podiže se lestvica opšteg rivalstva i u hodu menjaju tranzicioni standardi…

Onda se pojavila korona, izazov veka za celu planetu. Trudili smo se da zajedno nalazimo rešenja i prolazimo kroz zdravstvene, socijalne, porodične i lične izazove. Ali, nalazili smo ravnotežu u temama koje su donosile predah i mali, šareni kaleidoskop koji nije dozvolio sivilu da nas obeshrabri.

U ovom trenutku, portal TOSAMJA 45+ je riznica sa više od sedam stotina tekstova stručnog i magazinskog tipa. Bez preterane skromnosti – to je impresivna brojka, imajući u vidu specifičnost i inovativnost sadržaja i problematike kojom se bavimo.

Uz vaše učešće, blog komentare, ohrabrenje, zajedno smo pokazali i dokazali da su pedesete reč kao i svaka druga, i da je zaista nemoguće bilo koga stigmatizovati prema godinama ili polu.