Robi Koltrejn bio je jedan od najdražih ljudi koje sam srela u poslu

Odlazak Robija Koltrejna, poznatog škotskog glumca, komičara i pisca koji je preminuo u 72. godini, izazvao je ovih dana zaista brojne reakcije javnih ličnosti, pre svega iz sveta filma, kao i poštovalaca i filmofila. Tina Šubic Dodočić, naša saradnica koja je sarađivala sa Koltrejnom, takođe je među onima koji su se oprostili od glumca i podelili svoje lepe, upečatljive uspomene

Robi Koltrejn ostvario je nezaboravne uloge u filmovima i TV serijama. Nama je dobro poznat po ulozi kriminalističkog psihologa u seriji Cracker, a najviše po ulozi Hagrida u serijalu o Hariju Poteru. Zato ne čudi što se i Džoana K. Rouling na društvenim mrežama oprostila od Koltrejna. Po mnogima, nezaboravna je i njegova uloga Tomasa u kultnom filmu Mona Liza, Nila Džordana.

Ipak, za naše čitaoce posebno je zanimljivo sećanje naše saradnice, dizajnera maske i frizure Tine Šubic Dodočić, koja je sarađivala sa škotskim glumcem. Na svom FB profilu oprostila se od popularnog glumca, navodeći da je bio jedna od najdražih osoba koje je srela u poslu.

– Bila sam masker Marku Rafalu i Robiju Koltrejnu u filmu Braća Blum (Brothers Bloom) u režiji Rajana Džonsona. Robi nije imao mnogo dana snimanja, ali dani provedeni u njegovoj blizini bili su nekako drugačiji. Puni topline i razgovora van filma – otkriva Tina za čitaoce portala To Sam Ja 45+.

– Bio je širokih vidika i imao je svestrano znanje o mnogo čemu. Veoma je voleo muziku i jako često je slušao u svojim pauzama, i to različite žanrove. Zajedno smo slušali klasiku i džez uglavnom – objašnjava Tina. – Sećam se da smo slušali Kita Džareta i RjuičijaSakamota, klasike džeza, takođe smo jedno drugom predlagali neke kompozicije za slušanje.

Tina ističe da je Robi Koltrejn izuzetno cenio svoje kolege, uprkos tome što su neki još bili deca-glumci u serijalu o Hariju Poteru. Pričao je o posebno pametnoj i talentovanoj deci, za koju je bio ubeđen da će postati izuzetni ljudi. Takođe, seća se i sa koliko divljenja i poštovanja je pričao o koleginici Skarlet Johanson.

Naša saradnica, sa bogatim iskustvom u radu na stranim filmovima i serijama, ističe da pauze na snimanjima koje znaju da budu naporne, nikada nisu bile dosadne u razgovoru sa Koltrejnom.

– Nije bio izolovan, kao neki glumci koji vole da se osame u toku snimanja i koncentrišu se na ulogu. On bi se uvek radije družio i razgovarao sa kolegama. Ostaće mi u divnom sećanju – kaže Tina Šubic povodom odlaska harizmatičnog Robija Koltrejna.

Naslovna fotografija © Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com