Z

Red suza, red smejanja

Želim da budem svašta što mi daje osećaj radosti, ispunjenosti, svrsishodnosti. Da li ću voleti isti posao 5 godina ili 25, ne znam. Ne mogu ni kreditu da se obećam, a kamoli poslu

Ljudi oko mene, a pre svega mislim na moju decu, veoma su iznenađeni što sam počela da pišem.

Devedeset pet odsto propagiram roditeljstvo bez tabu tema, osim kad me dave kao zmija žabu – kao, na primer, danas. Maturirala sam treći put, pre par dana, sa mojom ćerkom Milom i kad je došlo do upisivanja zanimanja majke – zapeli smo. Zbunjeni oni, zbunjena ja, i večito pitanje odzvanja. Šta želiš da budeš kad porasteš?

Dok smo mi devojke, dovoljan je jedan pogled u gužvi, jedan osmeh kroz lokal pun dima, da svima promeni život

Želim da budem svašta što mi daje osećaj radosti, ispunjenosti, svrsishodnosti. Da li ću voleti isti posao 5 godina ili 25, ne znam. Ne mogu ni kreditu da se obećam, a kamoli poslu.

Raduje me što sam blizu, u svojoj glavi, da se obećam jednom momku. Jasno vam je da on nije baš momak, ali dok smo mi devojke…

Dok smo mi devojke, dovoljan je jedan pogled u gužvi, jedan osmeh kroz lokal pun dima, da svima promeni život. Da zaboravimo na sudbinu kletu, na promašaje i radosni pomislimo: evo ga. Kreće moj život.

I niko više nije bitan, svi su pesak prezren i sitan… Pesak ispod nas. (Đorđe Balašević)

Pečeni losos u rerni, sa tikvicama i čeri paradajzom, zalivan belim vinom. Poreklo nije važno, samo nek je hladno kao led.

Dragan Stojnić – Jedan čovek i jedna žena… pa sve po redu. Red suza red smejanja.

To se zove moj život.