Milica Gacin, poznata tv voditeljka

Prva konferencija Moje najbolje godine

Konferencija pod nazivom Moje najbolje godine biće održana u hotelu Hajat u nedelju 2. aprila.

Milica Gacin, poznata TV voditeljka, već duže vreme bavi se osnaživanjem žena u životnom periodu koji obeležava i menopauza, putem istoimenih besplatnih radionica „Menopauza – Moje najbolje godine” koje se održavaju širom Srbije, i radi na promeni svesti i suzbijanju predrasuda vezanih za ovaj životni period. Cilj je da se zrele žene, dakle one u najboljim godinama, podstaknu da se posvete sebi i edukuju u oblasti zdravlja, ishrane, poslovnih potencijala i kvalitetno osmisle ovu fazu svog života. Manifestacija koja se održava 2. aprila predstavlja na neki način krunu istoimenog projekta poznate voditeljke.

Ovog puta reč je o celodnevnoj konferenciji, na koju je ulaz slobodan, a koja je osmišljena tako da na kompleksan način obuhvati brojne važne teme. Svih šest panela posvećeno je problematici od značaja za život žena od četrdesete do šezdeset i neke, objašnjava Milica Gacin.

Konferenciju, koja počinje u 11 časova, otvoriće uvodničarka Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti.

Pored razgovora o menopauzi, biće reči i o različitim aspektima ženskog iskustva – o ženskom zdravlju, lepoti u srednjim godinama, ženskom preduzetništvu, psihološkim aspektima ženskog iskustva, kreativnim potencijalima… Učesnice konferencije imaće priliku da se aktivno uključe i pitaju stručnjake sve što ih zanima iz određenih oblasti.

Na konferenciji, kao panelisti, učestvuju: dr Aleksandra Damjanović, psihijatar; prof. dr Radmila Matijević, reumatolog; prof. dr Mima Fazlagić, ginekolog; dr Danijela Babović, specijalista dermatologije; Ksenija Mijatović, psiholog i psihoterapeut; Tamara Ratković, profesor kineziologije sporta, Ana Todorović i Milka Radičević, nutricionisti, Danijela Biškup, dizajnerka; Milica Jevtić, bjuti trener i glumica… Kada je reč o kreativnim iskustvima, na konferenciji učestvuju i poznate žene iz umetničkog i javnog života, kao što su glumica Jelena Gavrilović, Suzana Mančić, Zoe Kidah, Goca Tržan…

Moderatori panela su Milica Gacin i Aleksandar Gajšek.