Z

Prolećni bluz

Kroz prozor gledam u procvetalu ljubičastu magnoliju i mislim da je nama dobro

Ja perem ruke samo sapunom. Uvek jesam i zauvek ću. U moje vreme, kad kažeš sapun to je imalo jedno jedino značenje. Danas pod „sapun” imaš sto miliona mogućnosti, opcija – životinjski, biljni, bez ovoga, bez onoga, tečni, čvrsti, sapun bez sapuna (tako piše na ambalaži, verovali ili ne).

Teška priča, reklo bi se. Koliko opcija nam je dato, milina jedna. Prosečan potrošač treba da otvori knjigu iz hemije iz srednje škole, pa da pogleda šta mu treba, koji pH, koje aktivne materije i da se pravi da je razumeo zašto je kupio ovo, a ne ovo.

Ne budem lenja, otvorim knjigu i u knjizi piše: čvrsti sapun je jedini mikrobiološki ispravan proizvod koji je nemoguće zagaditi patogenim mikroorganizmima. Dobro je, Miljakovac rulz i dalje. Na pravom sam putu.

S nama je i Tina Tarner danas i – Simply the Best

Zato na drugim temama mašim celog života. Ufff, baš sam imala promašaje. Pogrešne procene ljudi, mesta, mesta stanovanja, mesta rada, svakakvih se nakupilo grešaka za pola veka. Hvata me onaj prolećni bluz, ne kajem se više kao ranije, upalim kandilo i pomolim se u sebi onome ko je meni bog.

Kroz prozor gledam u procvetalu ljubičastu magnoliju i mislim da je nama dobro. Smejem se što me zoveš baka Boba.

Osmehujem se uvek kad te vidim, kad me zagrliš oko struka zagrljajem koji zapuši sve tamne rupe ove vasione koje znam. Znam da si ti hiljadu mojih sunaca.

Nego, gladni ste svi jako. Je l’ može danas čorba od cvekle i faširane šnicle? Dobro, dobro, umesiću i krofne da se preživi cvekla.

Bogorodice Djevo, raduj se, blagodetna Marijo! Gospod je s tobom.

S nama je i Tina Tarner danas i – Simply the Best.