Probuđeni

Ipak, događa se nešto divno. Ipak se svet budi. Ipak, ima nade.

Zvanični mediji, koji su ništa drugo nego besramna promocija najstrašnije propagande sumanute agende vladara sveta, onih koji nas drže u matriksu podeljenosti, mržnje, straha, laži i poluinformacija, mediji koji su u vlasništvu onih koji sanjaju da pobiju tri četvrtine čovečanstva, a da preostalu četvrtinu pretvore u čipovano roblje koje živi po strogo kontrolisanim pravilima, izgleda da gube trku. Najmoćnije oružje novog svetskog poretka polako se okreće protiv svojih tvoraca i njihovih bolesnih planova.

Dokumentarni film Meta Volša Šta je žena, koji obara sva ludila neoliberalne levičarske agende koja ima za cilj da feminizira muškarce, da uništi žene i da nas ubedi da su sva deca potencijalni transdženderi, za prvih nekoliko dana prikazivanja na Tviteru oborio je sve rekorde gledanosti – imao je preko 137 miliona pregleda, što je desetostruko veća gledanost nego što je imaju svi zvanični TV kanali u Americi. Spektakl ovog „strujnog udara” naterao je mnoge da se uhvate za glavu. Laži i propagandno nasilje više ne prolaze tako lako.

Endrju Tejt, jedan od najvećih kritičara savremenog ropstva, i najpraćeniji čovek na internetu, koga su zvanični mediji proglasili mrziteljem žena, i koji je bio uhapšen u Rumuniji, posle šest meseci u tamošnjem zatvoru i ogorčen posle intervjua koji je dao BBC-ju, poručio je pre neki dan zvaničnim medijima da su dno, i da ga više ne zovu jer tako samo sebi dižu rejting. „Ako hoćete moj intervju, moraćete da mi platite 50 hiljada funti, i tim novcem ću odmah nahraniti gladnu decu u ratom pogođenim područjima. Vi ste beznačajni, mene slušaju ljudi.”

Milioni ljudi lajkovali su njegov monolog na Jutjubu. U suštini, ne trebaju Tejtu ni BBC, ni CNN. On je i BBC i CNN, i pobedio ih je svojom hrabrošću, svojim integritetom – ljudi, napokon, žele da gledaju i čuju nekog ko stoji iza svojih reči, nekoga ko se usuđuje da govori svoju istinu i da za to plati cenu – da bude vređan, etiketiran, pa čak i da ode u zatvor. Nekoga ko nije plaćen ili ucenjen da promoviše užase koji se serviraju svetu kao nova normalnost.

I Met Volš, i Tejt, i hiljade malih Asanža, i milioni onih koji ih prate, dokazuju svakog dana istinitost one čuvene poslovice: „Što ga više stežeš, to više odskače”!

Ili, što bi rekao naš Nole: „Tako je, bre! Idemoooo!”