Z

Prilagođavanje na guščiju džigericu

U Francuskoj sam saznala da Francuzi mrze Nemce, a Italijani Francuze. Nemci mrze Belgijance i zovu ih „glava od sira”. Uf… dobro je. Nismo mi najgori. Samo smo malecni.

Potpuno slučajno i bez ikakve lične zasluge, živela sam na jugu Francuske, u dužim periodima tokom 14 godina. To su, dragi moji, rekla bih – zasluge iz prošlih života…

Moje prilagođavanje na guščiju džigericu, šampanjac i bordo vina trajalo je pola sekunde.

Od tog momenta, Srbija se potpuno drugačije kotira u tim delovima Evrope. Svima je jasno da sam na Miljakovcu samo to jela… Realno, moji prijatelji nisu baš sigurni gde je Srbija, jer sve istočno od Italije jedna je komunistička mrlja, koju katolička grešna duša teši godišnjom uplatom Caritasu od 30 evra po porodici.

Ali, potpuno su sigurni šta nam je na meniju.

Krenula sam u Francusku sa rečenicom mog muža Nemca – nit je pežo auto, nit je Francuz čovek.

Ta rečenica ispostavila se tačna, kao basna o kiselom grožđu.

Francuska je predivna zemlja, sa tradicijom koja je planetarno nasleđe. Životna težnja mi je da se što pre vratim istom režimu.

Molim francuske firme da ovaj tekst shvate ozbiljno. Svima sam na raspolaganju. Garantujem da sam toliko šampanjca popila da ćemo se razumeti na pogled. Na mig!

U Francuskoj sam saznala da Francuzi mrze Nemce, a Italijani Francuze. Nemci mrze Belgijance i zovu ih „glava od sira”. Uf… dobro je. Nismo mi najgori. Samo smo malecni.

Krenula sam u Francusku sa rečenicom mog muža Nemca – nit je pežo auto, nit je Francuz čovek

Da znate, u Italiji je svaka žena koja je udata za Francuza kurva. Pored ovih kurvi iz istočnog bloka… što smo mi, sve ostale kurve.

Italijani toliko mrze Rumune da je italijanska Vlada dala zadatak da se napravi medijska kampanja u kojoj je Nađa Komaneči govorila jednu rečenicu: I ja sam Rumunka.

Koliko je ovo glupo na skali od 1 do 10?

Isto kao i odluka Narodne banke da preduzeća u Srbiji s prometom ispod milion evra imaju veće kamatne stope nego velika preduzeća.

Ovo je za glasanje od 0 do minus 10.

Mala preduzeća su veći rizik nego velika. Kome tačno? Veći rizik su jedino za ozbiljan ekonomski napredak. Ovako, obećavam, nikada ga biti neće.

Stupid is who stupid does. Gledam Forrest Gump, očigledno.

Ne kuvam uopšte danima.

Slušam Divnu Ljubojević Od kad tebe volim.

Ozbiljno uživanje!