Praznični makeup za boravak u prirodi

Praznični makeup za boravak u prirodi

Za prirodan, nenašminkani izgled za prirodu, jako svestran proizvod, a pri tome potpuno neopterećujući na licu, je bilo koji „tint”, odnosno lagani pigment koji je ili vodenast, ili u obliku kreme

Proleće nas mami i nudi prilike da praznike provedemo na otvorenom, u prirodi. Sunčani i duži dani i predstojeći praznici, uz toplije vreme, idealni su za piknike, roštiljanja i sportske aktivnosti u prirodi. Očekuje se od nas da se naročito za praznike pojavimo lepo obučene, našminkane i sa urednom frizurom, bilo da smo u porodičnom krugu ili među prijateljima. Kako se prilagodimo prilici i mestu odećom tako bi trebalo i šminkom.

Dozvolite i koži da diše, naročito ako ste se odlučile na aktivniji provod u prirodi. Ako baš ne možete bez tena, zamenite ga bar nekim lakšim

Najidealnije bi bilo da ne stavimo ten uopšte. Ako je baš potrebno da prekrijemo male nepravilnosti u boji kože, to je moguće samo trunkom korektora. Dozvolite i koži da diše, naročito ako ste se odlučile za aktivniji provod u prirodi. Ako baš ne možete bez tena, zamenite ga bar nekim lakšim. Uklopimo šminku i izgled da se istaknemo i izgledamo lepo, a opet primereno i ne preterano. Naravno, uz to nikako ne bi trebalo zaboraviti zaštitu protiv sunca! Pomenula sam je u svakom kontekstu kada god je reč o izlaganju suncu, ali stvarno bi trebalo da nam bude nezaobilazni deo rutine, pogotovu kada znamo da ćemo se izlagati suncu više nego obično.

Naravno, šešir takođe nije naodmet, a pritom je odličan modni dodatak! Mislim da nikad nije dovoljno upozorenja na sunce, naročito u proleće.

Ponesite sa sobom i zaštitu od insekata!

Kako se prilagodimo prilici i mestu odećom tako bi trebalo i šminkom

Za prirodan, nenašminkani izgled za prirodu, jako svestran proizvod, a pri tome potpuno neopterećujući na licu, je bilo koji „tint”, odnosno lagani pigment koji je ili vodenast ili u obliku kreme. Može se naneti i na obraze, kao rumenilo koje se ne zadržava na površini kože već se takoreći upije, i isto tako je delotvoran i na usnama.

S njim je jedino potrebno biti nešto oprezniji prilikom nanosa na lice i dobro odrediti poziciju jer, u zavisnosti od samog proizvoda, ne oprašta tako lako greške, ako se već upije u kožu. Ali, intenzitet boje jako lako može da se prilagodi dodavanjem više slojeva. Iz istog razloga težeg ispravljanja grešaka, ukoliko niste vični ovakvim proizvodima – manje je više.

Ukoliko obrve popunjavate i iscrtavate uvek na određeni način, „stavite” svoje obrve (možda malo manje intenzivno), sloj maskare, i osmeh na lice

Kada je u pitanju ostatak šminke, ukoliko obrve popunjavate i iscrtavate uvek na određeni način, „stavite” svoje obrve (možda malo manje intenzivno), sloj maskare, i osmeh na lice.

Želim vam lep provod, divan dan u prirodi i srećne praznike!