2021

Praznična čajanka u najboljem društvu – sa sobom

Praznično vreme je samo po sebi već u “dobroj vibraciji” za podizanje raspoloženja. Ovo je predlog za lični rad sa glasom i zvukom za vreme praznika i kako da podesite svoju vibraciju za vaše najviše dobro u Novoj 2021.godini.

Uvek je ulazak u Novu i ispraćanje Stare godine zapravo jedna energetska tranzicija, vibrantno štelovanje i  vreme ritualnih slavlja. Često se svode računi kakva je bila godina, ostavlja sve staro i teško u prošloj i grade nade i očekivanja za narednu godinu.

Praznično vreme je samo po sebi već u “dobroj vibraciji” za podizanje raspoloženja, međutim često se desi da čim ono utihne januar nas dočeka svojom hladnoćom i pitanjem – kako dalje?

S obzirom na način kako naša tela reaguju na zvuk, terapija muzikom i zvukom je zaista najbrži i najefikasniji način harmonizacije energije i podizanja raspoloženja.

U istraživanju Britanske Akademije za Terapiju Zvukom čak 89% od 7591 ispitanika je odgovorilo potvrdno da je muzika važan deo njihovog života, a 82% njih koristi muziku za poboljšanje raspoloženja. U proseku je potrebno oko 7 minuta da osetimo benefite muzike sa melodijama za dobro raspoloženje.

Zatvorite oči i pomislite koja pesma najbolje opisuje vibrantno baš taj osećaj ili osećanje, koje je vaš resurs.

Evo predloga za lični rad sa glasom i zvukom za vreme praznika i kako da podesite svoju vibraciju za vaše najviše dobro u Novoj 2021.godini.

1.korak – U DRUŠTVU SA SOBOM

Skuvajte sebi topli napitak koji volite, upalite sveću, možda i mirišljavi štapić i ušuškajte se u deo stana gde možete biti neko vreme same u prijatnoj atmosferi. Obezbedite svesku(papir) i olovku. Muzika koju preporučujem za ovaj korak jeste

Uzmite svesku i olovku i osvrnite se kroz pisanje na godinu za nama. U prvoj koloni ispišite sve što vas je radovalo, sve u čemu ste uspeli i na šta ste ponosne, a ostvarile ste. Osetite osećaj kroz telo kada se osvrnete na napisano. Zatim u drugoj koloni ispišite sve ono što je bilo neprijatno, ono što vam se ne dopada i želele biste da promenite.

2.korak – PRIHVATANJE “DISHARMONIJE”

U drugom koraku smo fokusirani na drugu kolonu – disharmoniju u nama, koju prave svi događaji i odnosi 2020. zbog kojih osećamo niske vibracije tuge, straha, besa, razočaranja, nesposobnosti…

Muzika koju predlažem za drugi korak jeste

S obzirom na način kako naša tela reaguju na zvuk, terapija muzikom i zvukom je zaista najbrži i najefikasniji način harmonizacije energije i podizanja raspoloženja.

Prođite kroz svaku stavku i dopustite da osetite sve što osećate iako je disharmonično, jer te vibracije svakako vibriraju u vama, često na duboko nesvesnom nivou.

3.korak – OTPUŠTANJE DISHARMONIJE

Sada kada dobro osećamo niske vibracije red je da ih otpustimo, što naše inteligentno telo i radi kroz suze, glas, osećaj u telu…. Muzika za treći korak

Ovde svesnom pažnjom priđite toj disharmoničnoj energiji i samo osetite zatvorenih očiju kako je osećate. Pravite duboke udahe i izdahe i dopustite da čujete kako ta energija zvuči.

Zatim dopustite sebi da je snažno i iskreno reprodukujete svojim glasom i “ izbacujete” napolje na taj način. Prođite kroz svaku emociju/energiju vezano za stavke koju ste zapisale. Oslobađajte ovu energiju kroz glas!

4.korak – “OGLEDALCE MOJE”

Odmah nakon otpuštanja prebacite pažnju na svesno disanje, duboki udasi i nešto duži duboki izdasi. Muzika za ovaj korak

Nakon svesnog disanja, slušanja muzike i vraćanje tela u balans pogledajmo sada iznutra , čime želimo da popunimo “ to prazno energetsko “ mesto u našem telu. Ako smo iz nekog odnosa ispuštale glasom recimo tugu, zapitajmo sebe šta je ono što želimo da osećamo umesto toga.

Ispišimo pored svakog disharmoničnog događaja ili odnosa zapravo šta je ono što nam treba kroz neku vrlinu, emociju, osobinu, sposobnost….

U proseku je potrebno oko 7 minuta da osetimo benefite muzike sa melodijama za dobro raspoloženje.

Npr.

– Nezadovoljstvo u partnerskim odnosima – ispuštala TUGU – želim BLISKOST

– Loš odnos sa kolegom na poslu – ispuštala BES – želim POVERENJE u sebe….

Sada ponovo zatvorite oči i popunite sva “prazna mesta u telu” sa novom vibracijom svoga glasa. Pevajte stavku po stavku , izgovarajte i kreirajte melodiju tako da zaista proizvedete osećaj u telu željene vrline, željene vibracije.

Budite iskrene sa sobom, razigrajte se, pustite racionalni um i dopustite svojoj intuiciji da vas vodi kroz proces. Kako zvuči RADOST kada je pevate, kako zvuči vaš glas kada vibrirate LJUBAV ili kako zvuči zvuk kojim želite da prenesete svakoj svojoj ćeliji MIR?

5. korak – KREATIVNA ODGOVORNOST

Prođite ponovo kroz svaku vrlinu do koje ste stigle i iskreirajte svoju play listu za svaku vibraciju. Zatvorite oči i pomislite koja pesma najbolje opisuje vibrantno baš taj osećaj ili osećanje, koje je vaš resurs.

Ukoliko je recimo prva vrlina BLISKOST, koja bi to bila melodija koja u vama budi baš taj osećaj. Igrajte se i kreirajte – budite svoja Baka Mrazica i podarite sebi tu posebnu muzičku listu svojih “ energetskih vitamina” za 2021.

Kada god budete osetile u 2021. Godini neku disharmoniju i potrebu da se energetski podignete i “zalečite” – bićete sa svojom muzikom za vaše najviše dobro!!!

6.korak – SLAVLJE

Uvek se na kraju zahvalite sebi za vreme koje svesno provedete u drušvu sa sobom zarad spoznaje, ličnog rada i napretka vaše duše. Sačuvajte svoju muzičku listu tako da vam je lako dostupna, a zatim odvojite koji trenutak da dok je slušate pesmu po pesmu maštate i vizualizujete sve ono lepo što želite da vam se desi u Novoj 2021. Uvek se setite alhemičarske jednačine :

SVESNA NAMERA + VIBRACIJA= ISCELJENJE /MANIFESTACIJA

Želim vam u Novoj 2021. da svetlite svojom probuđenošću i svesnošću, da budete ona vibracija koju želite da vidite u svom okruženju

Budite zato svesne, usmerevajte svoju svesnu nameru u ono što vas podržava, a vibraciju kroz osećaj u telu uvek možete podesiti zvukom i svojim glasom.

Muzika koju predlažem za vreme praznika

Želim vam u Novoj 2021. da svetlite svojom probuđenošću i svesnošću, da budete ona vibracija koju želite da vidite u svom okruženju i da se setite da je naša jedina odgovornost da negujemo dobre vibracije VRLINA, kako bi urezonirale sa celim Univerzumom za svoje najviše dobro!

Grlim vas glasom,

Ana , alhemičarka