Žena sa lepim tenom i plavim očima

Pravi ton za ten

Ako želimo lep svež izgled, ten ne sme da menja boju naše kože više od jednog tona

Kad želite da vaša šminka ostane neprimetna kao šminka, a primetna kao lep svež izgled – bitan je odabir boja, kao i količina nanosa.

Boja tena mora da se uklopi sa bojom kože; kad probamo različite boje, biramo onu koja se najmanje vidi. Ten ne sme da menja boju naše kože više od jednog tona. Ako želimo da korigujemo boju kože, moramo pažljivo da izaberemo boju koja će nam blago tonirati, a ne prekriti kožu. Slično biramo i korektore za različite nepravilnosti u boji kože. Korektor mora jače da pokriva, ali takođe da koriguje boju koju želimo da neutrališemo.

Ako je problem na koži trajan, vredi razmisliti o jačem korektoru koji je namenjen baš za dermatološke probleme i jače pokrivanje

Pokrivanje privremenih i trajnih problema

Korektivni ton korektora pomoći će nam da sa manjom količinom boje bolje pokrijemo neželjene boje lica. Ako, na primer, stalno imamo probleme sa različitim vrstama crvenila na licu – rumeni obrazi ili rozacea, bubuljice, zapaljenski procesi, sveži ožiljci ili opekotine – potreban nam je korektor koji je blago obojen belozelenom ili bledožutom bojom, u zavisnosti od pojave i nijanse.

Ako je problem na vašoj koži trajan, vredi razmisliti o jačem korektoru koji je namenjen baš za dermatološke probleme i jače pokrivanje. Nije naodmet da se konsultujete i sa stručnjakom, dermatologom i/ili šminkerom, kako biste prilagodile rutinu šminkanja i najbrže i najlakše postigle željeni izgled.

Svaka nepravilnost u boji kože zahteva isprobavanje nijansi, različitih gustina, receptura i sastava proizvoda

Nevidljivi prelazi

Svaka nepravilnost u boji kože zahteva isprobavanje nijansi, različitih gustina, receptura i sastava proizvoda koji najbolje mogu prekriti određeni problem, jer je svaki problem jedinstven. Stručnjaci vam sigurno mogu pomoći i skratiti vreme koje biste same potrošile na izbor prave nijanse i proizvoda. Takvi proizvodi moraju da budu otporniji i izdržljiviji, kako ne biste morale da ih popravljate prečesto u toku dana.

Nekad je preporučljivo uključiti i upotrebu fiksira, kako bi nanosi bili izdržljiviji i dugotrajniji. Nakon nanošenja i uklapanja boja, razmazivanja ivica kako bi prelazi bili nevidljivi, obavezno se nanosi suvi puder. Puder pomaže u fiksiranju nanetih proizvoda, kao i u dodatnom ublažavanju prelaza između boja. Zgodno je da uz posebne korektore za dermatološke korekcije koristite suvi puder iste firme, jer se dopunjavaju. Tako će i rezultati biti bolji.