Pozor, u modu ponovo dolaze tanke obrve! | To sam ja

Pozor, u modu ponovo dolaze tanke obrve!

Tanke i polukružne obrve nisu baš za svako lice, morate naći pravi oblik i dužinu luka obrva, visinu od oka i razmak između obrva

Nakon mode tetoviranja, mikroblejdinga i laminacije obrva, stiže novi trend oblikovanja obrva: tanke i mekano polukružno oblikovane obrve. Nekima od nas možda će pasti na pamet Marlen Ditrih, a možete i da na internetu pogledate fotografije svih javnih ličnosti starijih od 30 godina i uporedite njihove obrve pre 2000. godine i danas.

Setite se ipak da su neke glumice i top-manekenke postale prepoznatljive upravo zbog svojih karakterističnih obrva koje nisu bile po standardima poslednje mode

Tanke obrve | To sam ja

Mislim da je svaka generacija žena prošla kroz modnu muku u vezi sa oblikovanjem obrva. Iz jako tankih u guste i lepo očešljane i ponovo iz tetoviranih ili osenčenih u izuzetno tanke; one koje hrabro prate modu čak su brijale svoje obrve i iscrtavale ih po želji i modi.

Pre nego što odlučite da promenite oblik svojih obrva potrebno je da znate nekoliko bitnih podataka. Dlake na telu i licu, kao i kosa, rastu iz korena, folikula. Ako redovno čupamo istu dlaku iz korena, bilo pincetom ili nekom tehnikom depilacije, oštećujemo folikul.

Oblikovane obrve | To sam ja

Često dlake iz oštećenog folikula više ne rastu, a možemo im promenti i pravac rasta. Svakako, dlačice sa mesta na kojima vršimo depilaciju postaju ređe. Neretko se dešava da žene odluče da puste obrve, ali zbog nedovoljne gustine odustanu, pa ih često trajno pigmentišu. Kad su nam želje u obrnutom redosledu, preostaje nam skidanje tetovaža laserom, odstranjivanje suvišnih dlačica i iscrtavanje da bi obrve bile izrazitije.

Šabloni za crtanje obrva

Tanke i polukružne obrve nisu baš za svako lice, morate naći pravi oblik i dužinu luka obrva, visinu od oka i razmak između obrva.

Ako ozbiljno razmišljate da stanjite obrve, napravite test. Izbelite korektorom obrve, ako hoćete, ulepite ih nakvašenim tvrdim sapunom, pa tek kad se sapun osuši nanesite korektor i ten.

Na prekrivenim obrvama zatim iscrtajte željeni oblik. Pošto je simetrija kod obrva jako bitna, možete da koristite šablone za iscrtavanje obrva.

Svaka generacija žena prošla kroz modnu muku u vezi sa oblikovanjem obrva.

Čupanje obrva pincetom | to sam ja

A da se ipak odlučimo za oblik obrva koji stoji našem licu i da se na tome zadržimo? Da shvatimo šta pristaje našem licu, karakteru, da prigrlimo svoj izgled (uvek uz malu pomoć šminke, naravno). Setite se da su neke glumice i top-manekenke postale prepoznatljive upravo zbog svojih karakterističnih obrva koje nisu bile po standardima poslednje mode.