Žena sa šeširom na plaži

Poze za ravan stomak i super provod na plaži

Bez obzira na to da li se u kupaćem kostimu osećamo pomalo osetljivo ili savršeno prirodno, zaslužile smo odmor

Iako mesecima hrabro jedrimo kroz razne životne situacije, naše samopouzdanje na plaži nekada počne da se malo topi ili nas preplavi talas taštine. Bez obzira na to da li se u kupaćem kostimu osećamo pomalo osetljivo ili savršeno prirodno, zaslužile smo odmor.

Kako nam nametnuti standardi lepote, ili slični razlozi, ne bi upropastili toliko željeno letovanje, možemo da primenimo trikove i poze zahvaljujući kojima će figura izgledati vitkije, a mišići ojačati na duže staze.

U omiljenoj pozi stomak nam se izravna a noge izduže, nezamenljiva je za laki flert, ćaskanje i jačanje trbušnih mišića

Kao fotošop

Veći deo dana na plaži provodimo u poluležećem položaju, oslonjene na laktove, blago savijenih kolena. Ova poza postala nam je omiljena, možda i nesvesno. Osim što laska figuri, jer se tako na plaži stomak izravna a noge izduže, odavno znamo da je nezamenljiva za laki flert, ćaskanje, kao i za nadgledanje situacije u plićaku u kojem se eventualno brčka naš podmladak.

Međutim, ako uložimo minimalni napor, ona je zgodna i za jačanje trbušnih mišića – kada ih s vremena na vreme neprimetno zategnemo, ili povremeno ispravimo noge, podignemo ih desetak centimetara iznad vrelog peska, a zatim vratimo nazad.

Znamo tajne dobrog držanja tela, uključujući mačkasti hod, ali sada je možda važnije da iskoristimo blagodeti sunca, peska i mora

Kada ne želimo da nam se ističu poprsje i stomak dok sedimo, trebalo bi sasvim da ispravimo leđa, a kolena savijemo i približimo grudima. Uspećemo ponešto da sakrijemo, a da pritom ugodimo leđima i ramenima. S druge strane, ženstveni dekolte ističemo kada ležimo na stomaku oslonjene na podlaktice, blago izvijenih leđa i ispruženih nogu.

Ukoliko u ovom položaju desetak puta malo podignemo noge s peska obradovaćemo leđne mišiće, a ako ih podižemo naizmenično samo tri puta dnevno, makar po jedan minut, verovatno će nam se svideti pogled na donji deo leđa.

Ležanje na boku možda izbegavamo zbog gravitacije, ali ležanje na leđima sa raširenim rukama i savijenim nogama, pri čemu su kolena spojena i nagnuta na jednu stranu, a glava na suprotnu, daje sasvim dobru siluetu i skida kilograme, kao svojevrsni fotošop.

Vežbe i u vodi

Ako želimo da budemo u najboljem izdanju na plaži, verovatno već i same znamo mnoge tajne dobrog držanja tela, uključujući opušten, cool hod kad ulazimo u vodu, sa ramenima zabačenim unazad i isturenim grudima, kao i elegantan povratak u sedeći položaj.

Međutim, s obzirom na neizvesnost koju donosi jesen, zbog pandemije, sada nam je možda važnije da se ne „reklamiramo” u kupaćem kostimu, već da maksimalno iskoristimo blagodeti sunca, peska i mora kako bismo ojačale organizam.

Svaka šetnja doprinosi našem zdravlju, ali uz to šetnja peščanom plažom ili plićakom, kad god je to moguće, može da zategne i ulepša naše noge, a naročito stopala.

Šetnja peščanom plažom ili plićakom doprinosi zdravlju, a uz to može da ulepša noge i stopala

Kada se odmaramo od plivanja, možemo da hodamo kroz vodu do struka, najbolje u pravcu talasa, čime jačamo mišiće, pa čak i mehanički utičemo na celulit. U vodi do kukova podižemo, naizmenično, obe noge tridesetak puta ispred i iza sebe sebe, a zatim svakom pravimo male krugove.

Ležerno je, lako i pomaže da do kraja letovanja zaboravimo sve one emocije s početka kada se nismo osećale dobro ni u kupaćem kostimu ni u svojoj koži.