Povratak osamdesetih – frosted lips

Popularni look i danas podrazumeva da usne izgledaju kao da su smrznute, posute injem. U tu svrhu koriste se sedef i glos, a za ekstremniji izgled i sitni svetlucavi prah koji liči na inje ili gliter

Verovatno se sećate koliko su sedefaste usne bile popularne krajem osamdesetih i početkom devedesetih. Vreme je da se podsetimo i da ih ponovo zavolimo, ali uz nova pravila i nove nijanse.

Kao što samo ime kaže, usne izgledaju kao da su smrznute, posute injem. U tu svrhu koriste se sedef i glos (sjaj), a za ekstremniji izgled i sitni svetlucavi prah koji liči na inje ili gliter.

Za frosted look naročito, a i inače, usne moraju biti dobro hidrirane; suva koža usana je u startu problem kod svakog nanošenja karmina. Hidratantnu kremu ili masku nanesite malo preko ivice usana i ostavite preko noći.

Vreme je da se podsetimo na sedefaste usne i da ih ponovo zavolimo, ali uz nova pravila i nove nijanse

Usne pažljivo iscrtajte olovkom koja je samo malo tamnija od boje kože. Spoljne ivice moraju biti oštre, a prema unutrašnjosti olovku razmazujete kako se ne bi videla crta i dodatno ih senčite. Boje karmina i olovki za frosted look nisu jarke, već su veoma prirodne. Nijanse karmina bi trebalo da budu hladnijih tonova, u pojednim slučajevima i tamnih bordo nijansi, naravno sa mnogo sedefa (u tom slučaju nemojte naglašavati oči).

Boje karmina i olovki za frosted look su veoma prirodne

Nakon olovke možemo dodati samo karmin koji sadrži puno sedefa. Obično su blago tonirani i masni kako bi masnoća doprinela sjaju. Možete koristiti i nude karmin i preko njega naneti kremasti ili sedef u prahu. Pokušajte da nanošenjem sedefa ne prekrijete ivice koje ste iscrtale olovkom, zadržite sedef više na sredini usana, ali pazite da se olovka i karmin povežu blagim razmazivanjem. Uz dodatak bezbojnog ili blago obojenog glosa još jače će sijati. Ali nije cilj samo masan sjaj, nego baš ledeni izgled, koji postižemo hladnijim nijansama karmina i sedefom. Ako želite malo naglašeniji izgled za posebne prilike, možete dodati šljokice preko sjaja.

Usne moraju biti dobro hidrirane, suva koža usana je u startu problem kod svakog nanošenja karmina. Hidratantnu kremu ili masku nanesite malo preko ivice usana i ostavite preko noći

Uz frosted lips slažu se jako iscrtane oči. Možete ih baš naglasiti, jer frosted lips u kombinaciji sa premalo našminkanim očima može da ostavi utisak ispranog lica. Ukupan izgled je hladniji, tako da preporučujem da prvo probate izgled sa frosted lips i da možda koristite sedefasti karmin koji je blago toniran toplijom bojom, kako ne biste izgledale kao ledene kraljice.