čovek koji vrišti

Performans u Beogradu: Vrisak žena protiv sagorevanja

Performans umetnice Dee Džanković biće na tri lokacije, a predstavlja mogućnost za oslobađanje od nagomilanog stresa i pritisaka

Žene koje žele da vrište jer su preopterećene poslom, mentalno i fizički iscrpljene brojnim obavezama i zahtevima, mogu da izraze svoje nezadovoljstvo sutra, 7. maja u 15 sati, na tri lokacije u Beogradu: kod spomenika Stefanu Nemanji, na platou ispred Skupštine i ispred Fakulteta likovnih umetnosti.

Reč je o performansu Burn/Out (burnout – sagorevanje ili pregorevanje) umetnice Dee Džanković, koji predstavlja mogućnost za kolektivno oslobađanje od nagomilanog stresa, a otvoren je za sve žene koje žele da učestvuju.

Sagorevanje nam se dešava kao posledica ritma života i očekivanja koje svaki pojedinac mora da ispuni

Umetnica je ispričala za Danas da je i sama prošla kroz burnout i da to pamti kao jedno od najstrašnijih iskustava u životu.

„Sagorevanje nam se dešava kao posledica ritma života koji nam je nametnut, i očekivanja koje svaki pojedinac mora da ispuni da bi opstao u društvu”, rekla je Dea Džanković, dodajući da ovakva vrsta performansa pojedincu daje prostor da iskaže nezadovoljstvo, ali i da treba da služi kao svojevrsna katarza.