zena pere kosu

Pena i mehurići na glavi kao relaks terapija

Pranje kose, poput terapije, oslobađa nas od stresa i pomaže da povratimo emocionalnu ravnotežu

Posle najgoreg od svih dana, glumice stanu pod tuš i puste da im voda dugo teče niz teme. Ima u tim filmskim scenama erotskog naboja, ali u podtekstu je poruka da će vodom junakinja da spere loš dan, umor, stres ili ljubavni debakl i povrati emocionalnu ravnotežu.

Magija pranja kose

Uprkos svim obavezama, zahvaljujući peni i mehurićima na glavi, postajemo gluvi i slepi za ceo svet

Pranje kose imalo je sličan terapeutski efekat kada se pojavila pandemija. Zahvaljujući „višku” vremena kod kuće, otkrili smo kakvo blagostanje donose masaža glave šamponom i nekoliko samo naših trenutaka za opuštanje i razmišljanje, pa smo male rituale koji podižu raspoloženje nastavili da praktikujemo i nakon što su frizerski saloni otvorili vrata.

U čemu je magija pranja kose kod kuće? U izvežbanim prstima i pokretima koji nas za tili čas relaksiraju – svakako nije. Stvar je možda u šamponiranju, odnosno u onom času kada postajemo samo svoji, centar univerzuma, jer smo zbog pene i mehurića gluvi i slepi za ceo svet. Čudesno je kako tada bez griže savesti možemo da zapostavimo baš sve obaveze i kako nas ne čini nervoznim to što nam mobilni telefon nije nadohvat ruke.

U senzualnoj masaži glave parovi mogu da uživaju i u intimnosti svog doma

S druge strane, mnogi parovi su otkrili da u senzualnoj masaži glave mogu da uživaju i u intimnosti svog doma, poput Meril Stip i Roberta Redforda u filmu Moja Afrika.

Srebrna kosa sa mirisom detinjstva

Očekivanje da nova frizura može da promeni naš život nije nam nepoznato, ali kad to nije opcija, tu su regeneratori, maske i ljubičasti šamponi koji daju sjaj srebrnoj kosi. I neočekivano, upravo iz palete modernih proizvoda, iz mirisa lavande, citrusa ili ruže, isplivala su nostalgična sećanja – miris šampona koji se širi domom kao uspomena na sigurnost detinjstva. Ovu prijatnu iluziju, naravno, poželeli smo da negujemo zauvek.

Nova wellness rutina pomogla nam je da se oslobodimo čežnje za vremenom kada su naše majke spokojno sedele pod vrelom haubom

Malo-pomalo, alternativni rituali, u kombinaciji sa šoljom zdravog čaja i omiljenom muzikom, donekle su bacili u senku obavezno pranje kose ponedeljkom ujutru, uoči polaska na posao, pa čak i odlazak na friziranje.

Miris tek oprane kose olakšava nam korak i obaveze na poslu, ali čini se da nam je nova wellness rutina pomogla i da se konačno oslobodimo čežnje za prošlim vremenima i neverovatnim postignućima naših majki koje su, za razliku od nas, uspevale da izađu na kraj sa svim obavezama i spokojno odsede par sati ispod vrele haube.