Pegice su u modi

Pegice su u modi

Dostigle su toliku popularnost da se docrtavaju pa čak i tetoviraju. Da bi izgledale prirodno, moraju da budu prirodno grupisane i da budu različitog intenziteta

U poslednjih nekoliko godina pegice su prilično popularne na stranicama modnih časopisa. Da li su nam dosadila perfektno ispeglana lica, potpuno prekrivena šminkom i tražimo prirodniji izgled? Da li i vama uz pominjanje pegica prvo padne na pamet Pipi Duga Čarapa? Možda su pegice i asocijacija na mladost? Kako god, pegice su u modi. Ako vam se pegice ne sviđaju ili mislite da ih imate previše, sa prvim znacima sunca morate da se zaštitite jakim faktorima i odećom. Najveća koncentracija može biti na licu, dekolteu i ramenima.

Možete ih docrtati olovkom za oči ili smeđim ajlajnerom koji može da se razblaži (cake eyeliner)

Najčešće povezujemo pegice sa riđom kosom. Riđokosi imaju obično jako svetlu kožu, osetljivu na sunce i sve ostale spoljne uticaje. Pošto su pegice i uopšte hiperpigmentacija najvidljiviji na bledim kožama koje se izlože suncu, skoro da je neizostavna veza riđe kose i pegica.

Prethodno zaštitimo površinu na kojoj ne želimo pegice i širom oštrom četkom prskanjem nanosimo razblaženu boju

Pege su dostigle toliku popularnost da se docrtavaju, pa čak i tetoviraju. Da bi izgledale prirodno, moraju da budu prirodno grupisane i da budu različitog intenziteta. Nekad se više pega skupi u grupice.

Možete ih docrtati olovkom za oči ili smeđim ajlajnerom koji može da se razblaži (cake eyeliner). Najčešće crtamo pegice na nosu i jagodicama. Za potrebe modne fotografije ili snimanja filma, obično ih nanosimo naprskavanjem boje na lice. Prethodno zaštitimo površinu na kojoj ne želimo pegice i širom oštrom četkom prskanjem nanosimo razblaženu boju.

Uvek je lakše dodati nego ih brisati, i uvek prirodnije izgleda kad se intenzitet postiže iz više nanosa različite jačine.