Srastveni par u zagrljaju, vidi se torzo žene i muškarca.

Ovan – ljubavni horoskop – slaganje Ovna s drugim znacima

Saznajte sve o ljubavnom horoskopu za horoskopski znak Ovan, kao i kako se Ovan slaže s drugim horoskopskim znacima u ljubavi, seksu i braku.

Pročitajte kako se slažu Ovan i Ovan, Ovan i Bik, Ovan i Blizanci, Ovan i Rak… i otkrijte kakva je vaša kombinacija.

Horoskopski znak Ovan

Ovan je prvi znak Zodijaka. On je simbol početka stvari. Spoj je smelosti, srdačnosti, dinamičnosti i velike impulsivnosti. Iznad svega, voli da se ističe, okrenut je ka velikim planovima i idejama. 

Spreman na žrtve ukoliko mu se priznaju zasluge i trud. Poseduje veliku fizičku snagu koja ga stalno tera da ide napred. Ovan je znak akcije, hrabar, otvoren, aktivan i smeo. Vodi život prepun dinamičnih događaja. Voli da u svemu bude prvi. Dešava se da malo nauči iz prethodnih iskustava. Karakteriše ga strastveni temperament i naprestana potreba za avanturom.

Uživa u stalnim promenama. Ceni rad, red i disciplinu. Osobe su koje mogu da podnesu i najteže udarce. Vole da naređuju, ali naredbe ne izvršavaju. Ovan pokazuje veliku prirodnost u ponašanju, savršeno zna šta hoće, zna da brani lične interese, tako da je teško na njega izvršiti bilo kakav uticaj.

Poseduje neverovatan životni elan koji ga vodi u neslućene avanture i događaje. On ponekad nema strpljenja da sluša i analizira različite argumente. Najčešće je fer igrač. Ovan u ljubavi nije znak koji je sklon lažima i manipulacijama, i to je ono što drugima jako teško prašta.

Muškarac Ovan – ljubavni horoskop

Muškarac Ovan po prirodi je borben, impulsivan i strastven. Ne voli kada neko narušava njegov mir i sklon je novotarijama. Zahteva od svoje žene da bude visokomoralna. Njegovi erotski zahtevi su veliki.

Žena Ovna mora da bude lepa, dobra i pametna.

Ne voli tajne ljubavne avanture. Najčešće je zgodan i šarmantan, bez dlake na jeziku. U seksu je brz i ekspeditivan, retko se duže zadržava na erotskoj predigri. Ljubav dokazuje delima, a ne rečima. Vatren je, ponosan i pun sebe. Raduje se svemu što predstavlja aktivnost i dinamiku. Poseduje izvanredan takmičarski duh koji iznad svega želi da pobeđuje. Muškarac Ovan je konvencionalan u ljubavi.

Žena Ovan – ljubavni horoskop

Žena Ovan je vatrena, samostalna i preduzimljiva. Ume da bude muškobanjasta, nestrpljiva, nervozna i dovoljno tvrdoglava da ne popušta. U braku može da bude srećna samo ukoliko je muškarac suprotnog temperamenta.

Žene Ovnovi dobri su organizatori i teško se slažu s mišljenjima drugih ljudi. Takva žena nikada se ne prenemaže, skoro da se nikad ne žali ni na šta. Ponos je njena istaknuta osobina. Osoba je koja ume često da pretera s nežnostima prema partneru, deci i prijateljima. Tvrdoglava je i ne voli monotoniju u porodičnom životu.

Ona je žena koja svoju hrabrost gradi. U erotskom smislu je čulna i sklona oralnom seksu. Srećna je u braku u kom je njen partner odan i privržen.

I jedni i drugi pripadnici znaka traže uzbudljive partnere, kao i trenutke strasti i ljubomore. Ovnovi se najbolje slažu sa vatrenim znacima, zatim sa vazdušnim znacima, dok kombinacije s vodenim i zemljanim znacima nisu najbolje rešenje i ne preporučuju se.

Ženski prst na krugu zodijačkih znakova bira znak ovana.

Ljubavni horoskop – Ovan u kombinaciji s drugim znacima

Ovan i Ovan

Ova kombinacija može da ukazuje na kratkotrajnu romansu. Problemi mogu da nastanu zbog želje za dominacijom i pažnjom.

Ovan i Bik

Često to može da bude loša kombinacija, jer stvari vide na potpuno različite načine. Biku smeta impulsivnost i brzopletost Ovna.

Ovan i Blizanci

Ovo je jedna od čestih kombinacija u stvarnom životu, naročito ukoliko je Blizanac muškarac. Dešava se da se muškarac Blizanac ludo zaljubi u ženu Ovna.

Ovan i Rak

Poseduju različite ciljeve, i to je dovoljno da teško da mogu da osećaju euforiju u zajedničkom životu. Rakovi su prilično mekani i slabi na arogantnost i borbenost Ovna.

Ovan i Lav

Karakteriše ih dobro slaganje i život pun strasti. Sličnog su temperamenta i vole slične stvari. Dobra kombinacija za vezu.

Ovan i Devica

U ovoj kombinaciji neko mora da bude podređeniji drugoj strani. Dešava se da nekada među njima zavlada dosada i monotonija.

Ovan i Vaga

Vaga je suprotan znak Ovnu. Među pripadnicima ovih znakova vlada obostrano poštovanje, jer su svesni svojih izraženih suprotnosti.

Ovan i Škorpija

Kombinacija u kojoj može da bude puno sukoba. Borba za dominaciju može da izazove rat. U intimnom odnosu ima puno strasti.

Ovan i Strelac

To je dobra kombinacija u kojoj mogu da budu srećni zajedno. Postoji slaganje temperamenata i teško da u ovakvoj kombinaciji može da bude dosadno.

Ovan i Jarac

Ovan ljubav doživljava na drugačiji način od Jarca. Impulsivni Ovan teško će razumeti njihovu praktičnost. U ovoj vezi postoji velika različitost mentaliteta.

Ovan i Vodolija

Znaju da uživaju i da se dobro zabavljaju. Kombinacija je koja ukazuje na srodni duh i izraženu potrebu za zabavom.

Ovan i Ribe

Kombinacija u kojoj ima tako malo zajedničkog. Često je međusobno nerazumevanje. Ovan iskazuje gnev ukoliko Ribe iskazuju slabost i ranjivost.