Haljine sa potpisom Oskar de la Renta

Oskar de la Renta – voljena ikona crvenog tepiha

Ako bismo stvari nazvali onako kao ih većina i doživljava, mogli bismo reći da poznatim ličnostima i dizajnerima crveni tepih služi kao vrhunska pista. To je mesto na kome se okupljaju umetnici i uspešni ljudi iz svih sfera života, ukrašeni izuzetnim odevnim predmetima koji nadilaze puku odeću, pretvarajući se u umetničke izraze elegancije i stila. Među bezbrojnim imenima urezanim u anale istorije crvenog tepiha, Oskar de la Renta ističe se kao omiljeni brend, i to s dobrim razlogom.

Oskar de la Renta, koji je 1965. godine osnovao istoimeni brend, čuveni je dominikansko-američki dizajner.

Više od pola veka osvaja srca, kako ličnosti sa A-liste tako i modnih entuzijasta. I nakon njegove smrti 2014. godine, klijenti su ostali verni brendu.

Oskar de la Renta

Bezvremena privlačnost brenda ukorenjena je u njegovoj posvećenosti kreiranju odeće koja ne pokriva samo telo već priča priču, narativ koji često govori o raskoši, sofisticiranosti i ženstvenosti.

Sa ovim jedinstvenim spojem tradicije i inovacije, Oskar de la Renta postao je miljenik zvezda sa crvenog tepiha, a evo i zašto.

Nepokolebljiva elegancija

Dizajn Oskara de la Rente uvek je imao intenciju da bude van vremena i trendova. Bilo da se radi o luksuznoj balskoj haljini ili elegantnoj koktel haljini, svaka kreacija odiše osećajem sofisticiranosti koji nikada ne izlazi iz mode. Poznate ličnosti često biraju ovaj brend zbog obećanja o bezvremenosti i sposobnosti da se osećaju posebno i samouvereno dok koračaju crvenim tepihom.

Kada neko kroči na crveni tepih u kreaciji Oskara de la Rente, ona ne nosi samo haljinu već ujedno, u neku ruku, nosi i umetničko delo.

Nije to slučaj samo sa ovim dizajnerom, naravno, ali postoji neka magija u razmišljanju o detaljima koja je uvek privlačila poznate ka ovom autoru.

Neprevaziđena elegancija-tmaniljubičasta, kontrastna haljina Oskar de la Renta

© Jordan Tan / Shutterstock.com

Izuzetno umeće – haljine koje teku

Oznaka Oskara de la Rente je pre svega njegova izuzetna zanatska veština. Svaki komad je pomno dizajniran, krojen i sašiven do savršenstva. Pritom, upotrebljene su najfinije tkanine i materijali. Pažnja posvećena detaljima i kvalitetu je bez premca, a ta posvećenost savršenstvu evidentna je u načinu na koji se haljine kreću i teku.

Ono što izdvaja De la Rentu umnogome je i njegova svestranost. Brend ne nameće jedinstven pristup modi na crvenom tepihu. Umesto toga, on pruža raznovrstan niz stilova koji mogu zadovoljiti širok spektar individualnih ukusa i ličnosti.

Bez obzira da li zvezda želi da svoju unutrašnju romantičnu ličnost usmeri u obimnu balsku haljinu ili da odiše senzualnošću u silueti koja ide uz telo, Oskar de la Renta po pravilu ima adekvatan odgovor.

Ovaj pristup realizacije po meri obezbeđuje da se svaka slavna ličnost, ali i bilo koji drugi konzument, oseća kao jedinstvena vizija lepote.

Priča o osnaživanju

Ljubavna veza Oskara de la Rente sa crvenim tepihom takođe je duboko isprepletena sa filozofijom brenda o osnaživanju žena.

Sam Oskar bio je poznat po svojoj ljubavi i divljenju prema ženama, što se odražavalo u njegovom dizajnu. Verovao je u to da se žene osećaju samouvereno, lepo i moćno u svojoj odeći.

Kolekcija sa potpisom Oskar de la Renta

© FashionStock.com / Shutterstock.com

Danas, njegovo nasleđe živi kroz brend, a mnoge poznate ličnosti biraju i dalje nasleđe ove robne marke, jer cene posvećenost odavanja pošte unutrašnjoj i spoljašnjoj lepoti žene.

Nezaboravni trenuci

De la Renta je tokom godina doprineo nekim od najupečatljivijih trenutaka u istoriji crvenog tepiha. Od legendarne crne haljine Sare Džesike Parker na Met Gali do bezbrojnih pojavljivanja na Oskaru, Oskar de la Renta ostavio je neizbrisiv trag na čuvenoj stazi crvene boje.

Rouz Lesli, u haljini Oskara de la Renete i Kit Harington

Rouz Lesli i Kit Harington na crvenom tepihu © lev radin / Shuttrstock.com

Ovi trenuci postali su deo istorije mode, a brend se dosledno dokazao kao pouzdan izbor za stvaranje magije crvenog tepiha.

Sposobnost brenda da stvori nezaboravne trenutke u svetu visoke mode učvršćuje njegov status favorita u trenucima koji su posebni.

Kada slavna ličnost bira Oskara de la Rentu, ona ne bira samo brend već bira i nasleđe stila i gracioznosti.

Naslovna fotografija Jesenja kolekcija Oskar de la Renta, Audi Fashion Festival, Singapur, 2014. © Jordan Tan / Shutterstock.com