Odeća za vlasnike pasa – novo poglavlje života

Da bi vam ove slatke muke zajedničkog sazrevanja što lakše prošle, odlučili smo da vam prenesemo šta nas je naše nedavno iskustvo naučilo

Jednog dana, uz manje ili više prethodnog promišljanja, počeo je vaš zajednički život sa jednim divnim četvoronožnim bićem.

Hteli ili ne, ova odluka vam je na mnogo načina promenila život. Dok ste se u prvim mesecima vašeg međusobnog prilagođavanja borili sa nekim novim izazovima, niste ni slutili da će jedan od aspekata vašeg života koji će pretrpeti najviše izmena biti baš vaš stil odevanja.

Koliko god da se trudite da saznate pravu istinu od ljudi sa kojima se srećete na dnevnoj bazi o tome koliko ćete vremena provoditi van kuće sa vašim divnim četvoronožnim prijateljem, informacije koje do vas dolaze neće biti baš sasvim ispravne.

Istina je tamo negde. U obližnjem parku i na ulicama grada. Pomnožite sve što čujete barem sa dva, a u prvim mesecime zajedničke šetnje i sa malo većim brojem.

Igračke, maramice, đakonije

Da bi vam ove slatke muke zajedničkog sazrevanja što lakše prošle, odlučili smo da vam prenesemo šta nas je naše nedavno iskustvo naučilo i kako da do svih ovih saznanja ne morate da dolazite na teži način.

Prvo od čega bi trebalo početi u promišljanju su torba i obuća. Cipele su logičan početak, ali zašto početi od torbe, možda se pitate. Torba može da vam oteža i olakša vreme u šetnji sa vašim ljubimcem.

Dakle, jasno je da želite da imate što više džepova i pregrada kao biste mogli da spakujete sve potrepštine, od „nagradica”, vlažnih i suvih maramica, igrački i svakakvih drugih đakonija koje ćete u prvim danima nositi sa sobom, a naknadno shvatiti da vam nisu neophodne.

Bez obzira na sve, čuvajte se velikih torbi ili torbi sa predugim kaiševima. Deluje banalno, ali to vas može rešiti brojnih upadanja tašne u bare kada klečite pored svog ljubimca, dok ga ispetljavate jer se u igri zamotao u povoce barem još dva drugara. Što je još gore, i vaša tašna može postati deo ovog zapetljanog klupka.

Većina vas će reći da patike rešavaju problem sa šetanjem, ali brzo ćete shvatiti da nije baš tako

Obuća je posebna priča. Pošto ćete barem dva godišnja doba provesti u višesatnom pešačenju kako bi vaš drugar savladao navike i veštine koje od njega očekujete (da, proći će meseci, a ne par nedelja kao što su vam mnogi govorili), potrebe za obućom će se menjati. Većina vas će reći da patike rešavaju ovaj problem, ali brzo ćete shvatiti da nije baš tako. Trebaće vam nešto nepromočivo a udobno za mokre dane, jer povremeno gaženje po barama vas neće zaobići, trebaće vam obuća koja se ne kliza, a učvršćuje zglob, pogotovo ako krotite temperamentno malo biće.

Brzo obuvanje

Biće vam potrebne i udobne sandale za šetnju u vrućim letnjim danima kada vam se zaista ne izlazi iz kuće. Ovde ćete naići na poseban izazov, jer udobne sandale koje su dovoljno atraktivne da prate vaš modni izraz mogu se svrstati pod kategoriju – nemoguća misija.

Dok pokušavate da sve ovo organizujete shvatićete da je najvažnija odrednica sve ove obuće da se što brže obuva, a već kroz nedelju dana shvatićete i zašto. Dakle, što manje pertlanja i kaiševa oko zgloba.

U ovom procesu biće mnogo probanja i odbacivanja, a kada nađete omiljenu obuću i tašnu za šetanje psa, one će postati deo vaše uniforme. Probajte da ne upadnete u zamku da to postane vaš stil i za sve druge prilike, jer se dešava, svedočili smo i tome.

Kada nađete omiljenu obuću i tašnu za šetanje psa, one će postati deo vaše uniforme

Sledeća važna karakteristika vaše odeće za šetnju biće, svakako, slojevitost. Ma kako se ponekad podsmehnuli savetima o slojevitom odevanju, verujte – slojevi odeće biće vam prijatelji u dugim satima kada kišu smenjuje sunce i obrnuto.

Haljina idealno rešenje

Sada ćemo vam otkriti i jedno lično iskustvo koje će vas možda iznenaditi i delovati kao neočekivani savet. Za letnje šetnje, pogotovo na visokim temperaturama, apsolutno najprijatniji izbor odeće za hod uz vašeg drugara je dugačka haljina.

Haljina će vam omogućiti da se slobodno krećete, sagnete se, pružite korak malo brže ako je potrebno, a da pritom i vašem telu bude prijatno i omogućeno da diše. Nakon više isprobanih kombinacija ovoga leta, haljine su se popele na pobednički tron.

Slojevi odeće biće vam prijatelji u dugim satima kada kišu smenjuje sunce i obrnuto

Na kraju, sva iskustva koja steknete u dugim šetnjama i sve što vas eventualno muči ne može se meriti sa zadovoljstvom druženja sa ovim dragim bićima. Nakon prvih meseci prilagođavanja sve postaje mnogo lakše, a i vaš ormar će izgledati neznatno drugačije.Predlažemo vam da tokom ove tranzicije ostanete verni svom stilu, ako ništa drugo barem kroz detalje, jer vi ste na kraju ista osoba i na poslu i kada se družite sa prijateljima, ali i u šetnji sa svojim ljubimcem.