Oči pune sna – kako da uhvatite dan

Koliko puta smo kretale tako rano na posao, ne da bi nas neko ovako poetično opevao, nego se moralo. Danas su druga vremena

Tu nedavno, Novi fosili proslavili su pedeset godina svog rada. Sala dupke puna, uglavnom žena, tih godina. Istini za volju, i mnogo mlađih. Čak i muškaraca, koji su za ovu priliku bili baš srdačno pozdravljeni. Nije iznenađujuće da je pesma Moja Milena podigla salu na noge. Ima li koga da se u ovoj pesmi nije bar malo prepoznao?

Nije iznenađujuće da je pesma „Moja Milena” nedavno podigla salu na noge. Ima li koga da se u ovoj pesmi nije bar malo prepoznao?

https://youtu.be/jSouEC8BFuI

Koliko puta smo kretale tako rano na posao, ne da bi nas neko ovako poetično opevao, nego se moralo. Danas su druga vremena. Mnoge kompanije imaju klizno radno vreme, koje ne počinje pre svitanja. Ono se, između ostalog, zove klizno jer lako (s)klizne u „nema kraja radnom vremenu”. Ali, o tome drugi put.

Svakog jutra srećem jednu damu. Sedi i mirno gleda u svoj telefon, lista ga kao knjigu

Svakog bogovetnog jutra, u parku kroz koji prolazim na putu ka ordinaciji, srećem jednu damu. Baš damu, u punom značenju te reči. Ustvari, ne srećem je, jer ona sedi. Sedi uvek na jednoj od tri klupe koliko ih ima s te strane kružnog dela parka. A i ja, uvek idem istom stazom. Tako, sedi i mirno gleda u svoj telefon. Nekako ga lista kao knjigu.

Puši, što nije za aplauz, ali moram da dodam. Zagledana u taj telefon liči na nekoga ko se sprema da skoči i krene. Naravno da ovo može da bude prostor za brojne fantazije, ali ipak je realnost. Ne gleda ni u koga, ne primećuje ni da se polako pojavljuju vlasnici pasa sa svojim ljupkim ljubimcima. Sedi, puši, čita. Jednom sam se odmakla da vidim šta sledi. Bilo mi je i neprijatno, jer moglo je da izgleda kao da špijuniram. Nisam, samo mislim da bi joj svaka žena pozavidela. Nekako je sva svoja u toj tišini i zagledanosti. Završava cigaretu i žustro kreće. Dakle, bila sam u pravu.

Nekako je sva svoja u toj tišini i zagledanosti. Mislim da bi joj svaka žena pozavidela

Hvata zalet za taj dan. Njen dan, njen život. Kakav početak dana!

Carpe diem, kažu stari Latini. Kao i uvek – u pravu su!