Devojka sa maskom na licu

Novogodišnji spa – lepota i unutrašnji mir

Ukoliko spadate u onu grupu žena koje nikada nemaju dovoljno vremena za odlazak u neki kozmetički salon ili spa-centar, kreirajte novogodišnji spa u svom domu.

Među mnoštvom sjajnih novogodišnjih želja, svakako su danas najsjajnije želje za dobro zdravlje i sreću naših bližnjih i nas samih. Uostalom, dobro zdravlje i jeste preduslov za ispunjenje svih ostalih želja koje tinjaju u nama.

Kada je u pitanju naše telo, tokom zimskih meseci masaža je svakako dobar izbor, ne samo za poboljšanje cirkulacije nego i za otklanjanje napetosti. To mogu biti antistres masaže koje predstavljaju kombinaciju relaks, terapeutske i aromaterapijske masaže uljima koje imaju opuštajuće delovanje, zahvaljujući blagotvornom dejstvu lavande, citrusa, sandalovine, ilon ilona i drugih etarskih ulja koja opuštaju naš um i pomažu da nađemo unutrašnji mir. Zanimljive su i masaže vulkanskim kamenjem ili aromatičnom svećom. Vulkansko kamenje će vam nadoknaditi energiju i zagrejati vas, dok će vam masaža svećom dodatno razmaziti čula. Bogatstvo ulja u ovim masažama nahraniće vam i hidrirati kožu, a opojan miris ulja na vašoj koži dugo će trajati.

Kada je u pitanju naše telo, tokom zimskih meseci masaža je svakako dobar izbor, ne samo za poboljšanje cirkulacije nego i za otklanjanje napetosti.

Meke ruke i glatka stopala

Ako tokom cele godine dosta vremena provodite za računarom, odaberite spa-manikir. Ovaj tretman će otkloniti napetost iz vaših ruku, one će postati gipkije, a koža ruku mekana. Da biste u novu godinu zakoračili lakim i odlučnim korakom, darujte svojim stopalima spa-pedikir. Stimulacija refleksoloških tačaka vratiće tako potrebnu ravnotežu celom vašem organizmu, a osećaj glatkih stopala nakon ovog tretmana u trenutku će izbrisati sve one sate nošenja visokih potpetica. Tretmani hidratacije i ishrane kože uz neizostavnu masažu lica, vrata i dekoltea, osvežiće vaše lice i vratiti koži neophodnu vlagu. Brzi revitalizirajući i osvežavajući tretmani koje će dobar estetičar prilagoditi vašoj koži, a čiji efekti se odmah vide, učiniće u novogodišnjoj noći vaše lice još blistavijim.

Ako tokom cele godine dosta vremena provodite za računarom, odaberite spa-manikir.

Crveni karmin i lak

Ukoliko spadate u onu grupu žena koje nikada nemaju dovoljno vremena za odlazak u neki kozmetički salon ili spa-centar, kreirajte novogodišnji spa u svom domu. Jednostavno, napunite kadu toplom vodom u koju ste stavili mirišljavu so i nekoliko kapi ulja lavande, citrusa (nerol, bergamot, gorka pomorandža, mandarina) ili sandalovine. Provedite tako u kadi petnaestak minuta. Za to vreme pustite svoju omiljenu muziku za potpuno uživanje. Nakon ovako relaksirajuće kupke, pažljivo toplim peškirom upijte vlagu, a zatim nahranite kožu. Puter za telo egzotičnog mirisa je odličan izbor u ovo doba godine. Utrljajte ga i u kožu stopala i protrljajte svaki prst. Zadržite se na jagodicama prstiju praveći kružne pokrete. Napetim tabanima će prijati da šakom stisnutom u pesnicu pređete celom njihovom dužinom. Za potpuni užitak možeti sebi skuvati čaj i dok čekate da se ohladi, brižljivim pokretima nanesite serum sa hidrirajućim efektom.

Zato, ukrasite vaše ruke omiljenom nijansom crvenog laka za nokte dok u ponoć nazdravljate čašom crvenog vina

Crvena boja simbolizuje radost i ljubav, zdravlje i sreću. Zato, ukrasite vaše ruke omiljenom nijansom crvenog laka za nokte dok u ponoć nazdravljate čašom crvenog vina, uz širok osmeh, sa crvenim karminom na usnama, izgovarajte ‒ „Srećna Nova godina!!!”

Neka bude nazdravlje i na radost!