Nega kože nakon leta – osunčanoj koži vratiti vlagu

Provera stanja kože i intenzivnija hidratacija je nužna nakon izglaganja suncu i dobra priprema za jesen i zimu

Većina nas se vratila sa odmora. Bez obzira gde smo bile, na lokaciji pored mora ili negde drugo, pitanje je koliko smo se čuvale od sunčevih zraka i koliko nam je koža hidrirana.

Korišćenje SPF i redovna rutina nege kože uveče i ujutro uslov su da nam koža bude negovana, zdrava i lepa. Kad se ne krijemo od sunca ili baš volimo sunčanje, kožu isušujemo, a time i postarujemo.

Obavezna je poseta kozmetičaru/ki nakon odmora. Potrebno je osunčanoj koži vratiti vlagu, uraditi piling i nahraniti je da nam ponovo bude lepa. Kozmetičar/ka će nakon prvog pregleda i pilinga ustanoviti šta je vašoj koži potrebno, a ako ste redovni klijent istog kozmetičara – prepustite se. Preporučljivo je da imamo stalnog kozmetičara, jer on/ona prati promene na našoj koži, zna kako se koža ponaša u različitim sezonama, a i prati promene godinama.

Preporučuje se poseta kozmetičaru

Možda u toku tretmana kozmetičar/ka primeti neke hiperpigmentacije na koži koje niste same primetile i koje najčešće nastaju od preteranog sunčanja, hormona, samog procesa starenja ili lekova.

Svakako je poseta kozmetičaru/ki nakon leta preporučljiva čak i ako nemate neki primetan problem na koži

Uputiće vas kod dermatologa na pregled, ako je potrebno. Moguće je da će vam predložiti češće tretmane i promenu proizvoda za svakodnevnu negu kože. Hiperpigmentacije se ne rešavaju brzo, ali spram pozicija se može pretpostaviti koji je uzrok: hormonske se pojavljuju na koži iznad usana, one koje uzrokuje sunce pojavljuju se na mestima gde nas sunce najviše i najčešće ispeče. A staračke fleke najčešće krenu na rukama. Kad znamo šta je uzrok, lakše ćemo rešiti i problem.

Svakako je poseta kozmetičaru/ki nakon leta preporučljiva čak i ako nemate neki primetan problem na koži. Provera stanja kože i intenzivnija hidratacija je nužna nakon izlaganja suncu i dobra priprema za jesen i zimu, pred (ponovo) ekstremna stanja koja utiču na kožu.