Neće moći, braćo i sestre!

I

Punim prepelice, recept iz filma Čokolada. Nisam baš sigurna šta radim, ali iz ljubavi i svetlosti kažem: Hvala ti, volim te

Ovo je bila nedelja učenja u svakom smislu te reči.

Majka me uči čvrstini, drugarice drugarstvu, lekari procedurama primarne zdravstvene zaštite, deca ljubavi prema svima. Neobično je kako uspevamo da budemo i učitelj i učenik, uspešno, dugi niz godina.

Spremna sam da naučim bolje excel, da pravim slatko od smokava, igram vlaško kolo, baratam mačetom kao u filmu Kill Bill, naučim nemački, napišem knjigu, naučim tri nova programa za rukovođenje projektima, da ne preskačem probe hora u Sabornoj crkvi, vežbam u bazenu da mi se reguliše pritisak, naučim da štedim struju.

Neću da učim i da me uče da se mrze drugi ljudi, da glasno vičem ružne reči, neću da učim i da me uče ko je u pravu a ko nije, čija je ljubav jača a čija ne postoji, ko je suprug, ćerka i sin. Da mi se dozvoljava koga ću da volim, a koga neću.

 Neću da učim i da me uče da se mrze drugi ljudi

Neće moći, braćo i sestre: Jer sudom kojim sudite, bićete suđeni. I merom kojom merite meriće vam se. Matej 7:1-5.

Nije teško bilo znati da imamo srce koje ne kuca više u laži, prevari, podmetanju, izmišljanju.

Jer danas, Arsen: Sve te vodilo k meni.

Punim prepelice, recept iz filma Čokolada. Nisam baš sigurna šta radim, ali iz ljubavi i svetlosti kažem: Hvala ti, volim te.

Od danas, samo ovako.