Ručno pravljena činija jaja

Napravite sami ukrasnu činiju za jaja

Uskrs je pred nama! Pošto se slavi u proleće, to je i vreme kada se putuje i posećuju porodica i prijatelji, posebno u onim krajevima gde se to smatra važnim običajem. Takođe, uskršnji praznici su vreme za slavlje i radost, bilo da se radi o verskim ili društvenim običajima u kojima uživaju ljudi širom sveta.

Uskrs je, takođe, vreme simbola, uključujući uskršnja jaja, zečeve, piliće i druge prolećne motive. Dom se ukrašava prazničnim ukrasima, kuvaju se tradicionalna jela i organizuju razne aktivnosti za decu, poput traženja jaja ili izrade uskršnjih činija. Upravo to je ideja za naš današnji „uradi sam” video. Za pravljenje uskršnje činije potrebno je samo 250 g gipsa, 200 ml vode, baloni i zlatna boja.

Ukrašavanje doma za Uskrs može biti zabavno i kreativno iskustvo za sve ukućane.

Evo još nekoliko ideja za ukrašavanje doma za Uskrs:

• Uskršnja jaja – ukrašavanje uskršnjih jaja može biti vrlo zabavno i kreativno iskustvo za celu porodicu. Možete ih bojiti ili ih ukrasiti raznim dekoracijama poput šljokica, traka ili čipke.

• Uskršnji aranžmani – ukrasite sto za ručavanje nekim lepim uskršnjim aranžmanom. Koristite prolećno cveće poput lala, narcisa, zumbula ili rascvetalih grančica koje možete naći u svom dvorištu.

• Uskršnji zečevi i pilići – ovo su klasični simboli Uskrsa, a mogu se koristiti kao ukrasi za sto, prozore ili vrata. Možete ih napraviti od različitih materijala kao što su tkanina, papir, ili plastika.

• Uskršnje sveće – predstavljaju lepe ukrase koji će stvoriti toplu i ugodnu atmosferu. Možete ih kupiti ili napraviti sami uz pomoć voska ili običnih sveća koje ćete ukrasiti trakama, perlama ili drugim ukrasima.

• Uskršnji venci – ukrasite vrata uskršnjim vencem. Koristite prolećno cveće ili grančice koje će dati svežinu vašem domu.

Uskršnje dekoracije – svoj dom možete ukrasiti raznim uskršnjim dekoracijama kao što su zidne slike, zastavice, jastuci i stolnjaci s uskršnjim motivima.

Neka ovo vreme Uskrsa bude kreativno i zabavno, a vi ukrasite svoj dom i uskršnju trpezu u skladu sa svojim željama i stilom!

Hristos voskrese! Srećan Uskrs!

Jelena Jelisavčić x NOAH𝓫𝔂NOAH