Najveća žurka u godini i miris dvadesetog veka

Ako tako osećate, možete kupiti najluđu i najblistaviju toaletu, jer želite sebe da nagradite za sve što ste postigli prethodne godine

Ako vam Nova godina miriše na bor i rusku salatu, a ne umete baš da napravite razliku između milenijalaca i generacije Z, to je siguran dokaz da dolazite iz dvadesetog veka i da ga zapravo, u dubini duše, niste nikada napustili.

Vi ste rođeni i svoj svetonazor formirali u veku koji je bio rodonačelnik ideje o najvećoj žurci u godini. Dvadesetih godina prošlog veka Nova godina počela je masovno da se proslavlja van kuće. Slavlja su izašla na gradske trgove, u restorane i klubove, pa je svečana odeća za tu priliku polako počela da biva sve bitnija.

Ako vam Nova godina miriše na bor i rusku salatu, to je siguran dokaz da dolazite iz dvadesetog veka i da ga, u dubini duše, nikada niste napustili

Proslave u čast dolaska Nove godine, kao simbola novog početka koji otvara mogućnost da nam se život sasvim promeni, istorija beleži od Vavilona, Starog Rima, Kine, pa čak i kod raznih plemena na području predsrednjovekovne Evrope. Predstojeću godinu trebalo je odobrovoljiti tako što će biti dočekana sa bogatom trpezom i najlepšom odorom, kako bi se pokazalo šta se zapravo od nje očekuje.

Kada se ispraća stara i dočekuje nova godina, običaj je da se obuče najbolja odeća, a neretko i sasvim nova. Nije to tekovina modernog doba, ali ipak smo  tokom dvadesetog veka taj običaj podigli na sasvim novi nivo.

Ovaj doček može biti prilika za onu haljinu koju čuvate u ormaru, a uz nju se možete počastiti novim parom obuće ili zabavnim komadom nakita

Toalete su bivale sve skuplje i glamuroznije, pravile su se i birale samo za jednu priliku, a potom ostajale da vise u skrivenim ćoškovima ormara kao sećanje na neke očekivane provode koji jesu, ili pak nisu, ispali onako kako smo od njih očekivali.

Novi milenijum doneo nam je neke nove, praktične generacije koje u eri mas- produkcije i jeftine robe ne drže više do toga da mnogo novca troše na jednu priliku. Oni će veoma često omiljenu odeću pronaći u radnji polovne robe i upotpuniti ga šljokičavim i sjajnim komadom sa rasprodaje iz radnje omiljenog brenda.

Mogli biste biti glamurozni uz svetlost sveća, sami sa svojim voljenim bićem, u flanelskim pidžamama i kompletnim novogodišnjim mejkapom

Možda je trenutak da učite od milenijalaca i da pogledate onu haljinu koju ste već desetinu puta protekle godine uzeli u ruke sređujući ormar i rekli: „Sačuvaću je za neku posebnu priliku”. Ovaj doček može biti ta prilika, a uz nju se možete počastiti novim parom obuće ili dobrim nakitom. Ako tako osećate, možete kupiti najluđu i najblistaviju toaletu, jer želite sebe da nagradite za sve što ste postigli prethodne godine. U krajnjem slučaju, mogli biste biti glamurozni uz svetlost sveća, sami sa svojim voljenim bićem, u kariranim flanelskim pidžamama i kompletnim novogodišnjim mejkapom.

Šta god poželite i ostvarite, nećete pogrešiti dokle god u novu godinu ulazite sa očekivanjima i nadanjima još većim nego što su bili prethodne, i dok u nju unosite osmeh i malo mirisa bora.

Srećna nam nova dekada!