zena se smeje

Nahranite trepavice i odmorite ih od šminke

Čini mi se da nikad nismo zadovoljne svojim trepavicama. Naravno da su retko dovoljno guste, zakrivljene, jake… A koliko ih negujemo?

Čišćenje šminke je rutina koju upražnjavamo svakodnevno. Upravo iz tog razloga bitno je da to radimo pravilno, bez trljanja i razvlačenja kože.

Koža oko očiju izuzetno je nežna, a trepavice se brzo počupaju, što nam nije cilj. Zato natopite vatice odstranjivačem i zadržite ih na trepavicama neko vreme, pa ih tek onda pažljivo povlačite. Okrećite vatice tako da uvek čistim delom prelazite preko maskare, na taj način ćete znati kad nije ostalo nimalo maskare na trepavicama. Tek kad su vatice potpuno čiste, počnite sa negom.

nega trepavica

Na trepavice treba nanositi vitamin E i prirodna ulja, poput maslinovog, kokosovog ili ulja od koštica grožđa

Blaga masaža

Čini mi se da nikad nismo zadovoljne svojim trepavicama. Naravno da su retko dovoljno guste, zakrivljene, jake… A koliko smo se posvetile njihovoj nezi? I njima je potrebna nega, i to svakodnevna.

Kosu peremo, stavljamo maske i balzame, svakodnevno je češljamo. Stavljamo bezbroj tretmanskih preparata za bolji izgled. Slično je potrebno i trepavicama: ne samo da pažljivo skinemo šminku svake večeri, već i da ih nahranimo nanošenjem vitamina E, prirodnih ulja – maslinovog, kokosovog, od jojobe ili od koštica grožđa… Ako ova ulja blago umasiramo na trepavice ili nanesemo, na primer, opranom četkom stare maskare (ima takvih četkica i u prodaji), nahranićemo samu dlaku, a ako blago izmasiramo i kapak iznad trepavica, pojačaćemo cirkulaciju ka korenu dlake.

Bitna je i ishrana za kosu, kožu, nokte, pa i trepavice – dovoljan unos proteina, zdravih masti, voća i povrća. Preporučuju se i obloge od zelenog čaja, aloe vera gel, ulje ruzmarina i čajevca.

Menjajte maskaru na tri do šest meseci, čak i ako je ne koristite svakodnevno

zena na tretmanu trepavica

Budite uporni

Veoma je bitan i odmor od šminke, kako trepavicama, tako i koži lica, zato skinite šminku kad ste u kući, a možda vikendom i ne morate da se šminkate. Za koju god negu da se opredelite, samo istrajte, jer rezultati ne mogu biti vidljivi samo nakon nekoliko aplikacija.

Ako želite da produžite vek maskari, pobrinite se da korišćenu četkicu nikad ne vratite u ambalažu

Izaberite dobru maskaru i menjajte je na tri do šest meseci. Čak i ako je ne koristite svakodnevno, potrebno ju je baciti i zameniti novom, jer ako je klasično koristimo, sa ponovnim uvlačenjem već korišćene četke, u ambalažu ubacujemo i čestice sa naših trepavica. Ako želite da produžite vek maskari, pobrinite se da korišćenu četkicu nikad ne vratite u ambalažu.

Četkice kupite posebno, a iz ambalaže vadite proizvod na čistu površinu sa koje ćete ga zahvatati i nanositi na trepavice. Nije baš praktično, ali to radimo svi mi koji se profesionalno bavimo šminkom, kako bi svakom koga šminkamo mogli da garantujemo higijenski minimum, a ne samo estetski zadovoljavajuću uslugu.

Maskare se ne pozajmljuju. Konjunktivitis je, na primer, jedna od mogućih stvari koje se tako mogu preneti. Nije preporučljivo ni energično uvlačenje i izvlačenje četke, jer time ubacujemo više vazduha u proizvod, pa zbog toga može brže da propadne.

Nije preporučljivo energično uvlačenje i izvlačenje četke, jer tako ubacujemo više vazduha, pa maskara može brže da propadne

oko i trepavice

Samo je uvucite i pod blagim uglom zahvatite dodatnu količinu.