Žena koja pozira

Monohromatski makeup: Isprobajte narandžaste tonove

Kad se radi monohromatska šminka izuzetno je važno da pažljivo uklapamo razne varijante iste boje: mat/sedef, tamnija/svetlija nijansa, neon/pastelna…

Isprobajte narandžaste tonove šminke, naročito ako ste tamnopute i tamnije kose!

Narandžasti makeup je popularan i pravi je izbor za tople dane i preplanulu kožu

Monohromatski narandžasti makeup popularan je već neko vreme, a mislim da je pravi izbor za tople dane i preplanulu kožu. Od drugih boja jedino se još dodaje crna – crna maskara, crni ajlajner ili crna senka za ocrtavanje očiju.

Trik sa jednom senkom

Kad se radi monohromatska šminka izuzetno je važno da pažljivo uklapamo razne varijante iste boje: mat/sedef, tamnija/svetlija nijansa, neon/pastelna… Ako nemate mogućnosti ili ne želite da kupujete toliko nove šminke, postoje i neki trikovi. I sa jednom narandžastom senkom možete pokušati, uz kombinaciju šminke koju već imate u kući. Sigurno vam se negde u nekoj paleti nalazi braon senka ili još neka varijanta narandžaste senke. Proverite da li imaju dovoljan intenzitet i kako se slažu nijanse. Tek nakon toga počnite da se šminkate.

Narandžaste tonove možete da uklopite i sa svim zemljanim tonovima šminke

Ako imate samo jednu narandžastu senku, možete je naneti na čitavu površinu kapka, a onda sedefom preći samo deo obojene površine, naravno onaj koji želite da bude svetliji. Za obraze možda nećete imati drugu opciju nego da iskoristite malo te senke umesto rumenila.

Kod monohromatskog izgleda veoma je bitno da se primeti kao da je kompletna šminka urađena jednom jedinom bojom. Sedef u toj situaciji možete naneti na vrh jagodične kosti, iznad rumenila.

Pastelne nijanse

Usne, naravno, bojimo u narandžasti ton. Boja može biti puna ili transparentna, ali se ocrtavanje usana radi srednjom nijansom braon boje, u liniji. Olovku ne razmazujemo sa karminom ili sjajem jer nam nije cilj da se stopi, već da linija ocrtavanja ostane vidljiva.

Mislim da narandžasta šminka odlično stoji tamnoputijim i crnokosim ženama, a za bleda lica sa svetlijim nijansama kose biramo pastelnije narandžaste tonove. Nanosi moraju biti mnogo suptilniji, a boje postepeno pojačavamo do željenog intenziteta.

Ako se ne odlučite za monohromatski izgled, možete narandžaste tonove uklopiti sa svim zemljanim tonovima šminke.