Minđuše u obliku trešnje

Kupila sam minđuše u obliku trešnje. Tamnocrvene boje, gde peteljka imitira kopču, a plod nehajno pada uz vrat. Smešne su i dečje. Odlučila da hranim svoju dečju dušu do dolaska tih trešanja iz Brestovika.

Ne žalim pare za rane trešnje. Da utolim svoju nestrpljivost ranim voćem, a ostalo da čekam u miru i sa osmehom na licu.

Dobila sam pozitivan dokument; elem, sve u moju korist, da se radujem. Načekala sam se i nasekirala sam se.

Koliko se samo sekiramo od jutra do mraka. Da me ne uhvati kontrolor, pauk, platila sam sve račune, ekskurzije za sledeću godinu, letovanje na rate za ovu, da li su deca gladna, da li ti je jako stresan dan na poslu. Da mi ne ostane veš u mašini, da li su deca bacila đubre i izvadila sudove iz mašine. Da li gladuju deca u Ukrajini, zašto svi mrze Ruse, a nas Englezi. Nebriga o ženama, deci. Zemljotres vazda neki. Sve skupo, užas potpuni.

A povrh svega, ide lepo vreme, skidaj celulit, drži dijetu, pređi na mod gladovanja, nisam otišla na laser, a sad je kasno. Deca porasla, svi nove patike traže. Mama me kritikuje, ne idem dovoljno u prirodu, deca kažu da mi boja kose grozna.

Kasne mi dva projekta, kažu svetska kriza. Rastu kamate i makroekonomski pokazatelji nisu prolećni povetarac.

More, da vam kažem: Baš me briga. Menjam sve i smatram se osobom bez briga.

Idem dalje bez briga, vesela, nasmejana. Volim svoj život.

Izmislila sam novo jelo, sad ću sve da vam otkrijem: iseckate na tanke grisine juneće meso i ostavite ga ili u soja sosu ili u vorčester sosu par sati. Ocedite pred pečenje i malo pospete brašnom pre nego sto stavite u vrelo ulje/mast. Odmah sipajte malo vina/porta/konjaka u meso i ostavite na jakoj vatri da ispari alkohol. Smanjite toplotu i na tihoj vatri nastavite sa krčkanjem još jedno 20 minuta. Sud poklopite.

Ja sam pravila rižoto kao prilog, a može i pire/testenina itd.

Stavim minđuše i uživam.

Farel Vilijams na glasno – Happy.