glumica Melisa Mekarti

Melisa Mekarti: kad je sve tako negativno, ljubav postaje jača

U Holivudu su joj rekli da mora da smrša da bi ostvarila karijeru. Ipak, ona je dobila svoju zvezdu u Bulevaru slavnih, jer uspeva svakog da nasmeje.

Za sve one koji nemaju ideju šta bližnjima ili sebi da poklone za nastupajuće praznike, prava preporuka je Superinteligencija, urnebesna filmska komedija, ovih dana premijerno prikazana na HBO Maks.

Glavna glumica Melisa Mekarti, bucmasta zvezda filmskih i TV komedija, kaže da ovaj film nosi poruku nade. Reditelj filma je Melisin muž Ben Falkon. Imena ovo dvoje ljudi na ekranu garantuju da će biti dobrog smeha, ali i privatno, oni su superinteligentni i duhoviti.

Tokom pandemijskog lokdauna raspoloženje i formu održavali su tako što su đuskali uz brzu muziku, a Melisa je svakog dana menjala perike i zasmejavala Bena otkačenim frizurama.

Da bi ugroženima u svetu bar malo olakšali posledice 2020. godine, Melisa i Ben premijeru filma Superinteligencija propratili su humanitarnom akcijom „Dvadeset dana ljubaznosti”. Tokom 20 dana, oni su dnevno donirali po 20.000 dolara u 20 različitih humanitarnih organizacija.

Tokom pandemijskog lokdauna Melisa je svakog dana menjala perike i zasmejavala Bena otkačenim frizurama

Tinseltown © / Shutterstock.com

Ipak, ova 2020, koju Melisa zove „ukiseljena godina”, bila je i godina u kojoj je u avgustu proslavila 50. rođendan, a u oktobru 15 godina braka.

Spojila ih je komedija

Otkad su zajedno, Melisu Mekarti i Bena Falkona smatraju najzabavnijim parom u Holivudu, što ne čudi jer njih je spojila – komedija. Upoznali su se u Groundling školi za komediju u Los Anđelesu. Na prvom času, Melisa je pomislila: „O, tako je neobičan, sviđa mi se!” Od tog dana postali su prijatelji. „Otkad smo prvi put razgovarali, video sam da smo iz istog filma”, rekao je Ben. Prijateljstvo se produbilo kad su prvi put zajedno radili na scenariju. Zabavljali su se sedam godina pre nego što su se venčali.

Pošto se i u poslu savršeno dopunjavaju, osnovali su porodičnu producentsku kuću. Ponekad oni pišu scenario, uglavnom on režira, ona je glavna glumica, a u nekoliko prilika već su glumile i njihove ćerke. I naravno, uvek se do sada radilo o komediji. Oni su takav par. Za njih je ključno da zasmejavaju jedno drugog.

Kraj ove godine Melisa i Ben provode u Australiji gde snimaju seriju u kojoj pored Melise igraju Nikol Kidman, Bobi Kanavale, Majkl Šenon. „To je tako dobra grupa, svi su tako otkačeni”, kaže Melisa i dodaje da joj se ponekad dešava da se zanese gledajući bravure kolega, pa zaboravi na svoje replike.

Ova 2020, koju Melisa zove „ukiseljena godina”, bila je i godina u kojoj je u avgustu proslavila 50. rođendan, a u oktobru 15 godina braka

Tinseltown © / Shutterstock.com

Melisa je ove godine, uprkos lokdaunu i pandemiji, zauzela četvrto mesto na listi glumica koje su, po Forbsovoj listi, najviše zaradile u 2020, a njen ukupni kapital procenjen je na 60 miliona dolara, dok imetak njenog muža Bena iznosi tek dva miliona dolara.

Ipak, Melisa kaže da je osvojila džekpot kad se udala za njega. Kao Benovu najveću manu ona navodi hipohondriju, jer „po deset puta dnevno meri pritisak”.

Otkačeno je biti otac

O tome kakvi su roditelji ovo dvoje duhovitih ljudi, kod kojih je šala i način života i posao, može se čitati u Benovoj knjizi Otkačeno je biti otac: Lekcije iz očinstva od moje porodice tvojoj. U njoj je Ben poredio svoj odnos prema deci sa odnosom svoga oca, koga Melisa opisuje kao „Grizli Rodžers iz Ilinoisa, u duši hipik i beskrajno obrazovan”.

Melisini roditelji su poreklom Irci katolici, a ona je odrasla na farmi.

Studirala je tehnologiju tekstila i karijeru započela s velikim ambicijama na polju mode, zbog čega se doselila u Njujork. Tu se okušala u stendap komediji i bila tako dobra da je počela da uči glumu, zbog čega se odselila u Los Anđeles. Ipak, modi se vratila iz lične potrebe. Naime, Melisa ima problem s viškom kilograma.

Zapravo, ona nema problem, ona jednostavno ima višak kilograma, a taj višak tokom godina varira za čak 20 kilograma. Zbog toga Melisa kaže da je u životu nosila garderobu svih brojeva koji postoje. Ipak, dok je još bila zvezda u usponu, a sa figurom koja znatno odstupa od nepisanih pravila, nije mogla da nađe dobrog dizajnera koji bi pristao da kreira za nju. Zato je rešila da kreira sama za sebe, ali i za druge žene koje su zbog viška kilograma nevidljive za modu.

U Holivudu su joj rekli da mora da smrša da bi uspela, i ona je u nekoliko navrata isprobala razne dijete. Posle prve trudnoće smršala je 30 kilograma za četiri meseca na tečnoj dijeti, ali se veoma loše osećala i kaže da tako nešto više nikad ne bi uradila.

Posle rođenja drugog deteta promenila je odnos prema težini: nastoji da se hrani zdravo, vežba i trenira pilates i boks.

Ponekad joj se dešava da se zanese gledajući bravure kolega, pa zaboravi na svoje replike

Featureflash Photo Agency © / Shutterstock.com

„Bilo bi dosadno kad bismo svi bili isti! Mi privlačimo jedni druge upravo zbog svih tih otkačenih, neobjašnjivih neobičnosti”, kaže Melisa koja se i u periodima kad je njena figura bila najzobljenija, pojavljivala na crvenom tepihu i gala svečanostima u lepršavim toaletama svetlih boja.

Veliki uspeh za puniju damu

A prilika koje zahtevaju takve toalete u Melisinoj karijeri nije bilo malo. Jer, Melisa Makarti prošle godine nominovana je za Oskara za glavnu ulogu u filmu Možeš li mi ikada oprostiti, a 2012. bila je nominovana za Oskara za sporednu ulogu u Deverušama.

Deveruše su snimljene kao serija i stekle toliku popularnost da su ukupno zaradile više nego Seks i grad. Za ulogu u toj seriji Melisa je nominovana za Emi nagradu, a za naslovnu ulogu u seriji Majk i Moli i osvojila je Emi.

Za ulogu u filmu Špijun 2015. nominovana je za Zlatni globus, a 2015. dobila je zvezdu sa svojim imenom na holivudskoj Stazi slavnih. To je veliki uspeh u sistemu vrednosti kakav je holivudski, a Melisa i kad najviše smrša ostaje u kategoriji „punijih”.

Posle prve trudnoće smršala je 30 kilograma za četiri meseca na tečnoj dijeti, ali kaže da tako nešto više nikad ne bi uradila

Kathy Hutchins © / Shutterstock.com

Tokom cele karijere, Melisa se oslanjala na talenat i nezadrživu vedru energiju, koja joj je pomogla da i tokom ove godine, obeležene strahom, brigom i anksioznošću pandemijskog lokdauna, izgura završetak filma Superinteligencija.

„Film je stvarno smešan, ali njegova veća poruka je da kad je sve tako ogromno, tako negativno, tako puno mržnje, ljubav postaje još jača, ili bar ja tako mislim, da ima više dobra nego zla”, kaže ona.

Na tim principima Melisa vaspitava svoje dve ćerke – da budu pozitivne i samopouzdane.

„U njihovim godinama, ja sam se igrala u blatu i jurcala po farmi kao šišmiš. Ali one imaju mnogo širi pogled na svet”, kaže Melisa.