Lokalni naglasak kao začin ličnog seksepila

Kad dama progovori engleski sa španskim akcentom, većini muškaraca klecaju kolena, dok su ženama najseksepilniji muškarci čije reči imaju škotsku melodiju

Čak i kad se maksimalno trudimo, poneki akcenat ili lokalizam u govoru zadržaće tragove ulica i predela na kojima smo odrasli. Ako smo se do sada i stideli zbog toga, ili nastojali da svoj govor sasvim ispeglamo, sada možemo da odahnemo.

Iako će i dalje lokalna boja našeg govora nekome smetati, velika grupa drugih upravo to će smatrati privlačnim dodatkom našem seksepilu. A to važi i za muškarce i za žene. Tako bar tvrdi Ketrin Skot na australijskom sajtu travel.nine.

Koji akcenat kod suprotnog pola smatrate najseksepilnijim?

Ona je objavila rezultate istraživanja The Knowledge Academy, obavljenog na uzorku od 2500 ljudi koji govore engleski jezik i koji su singl. I muškarcima i ženama postavljeno je isto pitanje: Koji akcenat kod suprotnog pola smatrate najseksepilnijim?

Rezultati su iznenađujući, s obzirom da odavno postoji verovanje da je romanski akcenat važan deo globalne privlačnosti latinskih ljubavnika i francuskih koketa. Međutim, stvari danas izgledaju drugačije. Po ovom istraživanju, ženama su najseksepilniji muškarci koji govore sa škotskim akcentom, a muškarcima žene koje govorom otkrivaju svoju špansku krv.

Na ovakav ukus kod čak 86 odsto ispitanih žena imala je serija Outlender i njen glavni lik, koga tumači škotski glumac Sem Hjuan.

Više ne važi uverenje da je romanski akcenat važan deo globalne privlačnosti latinskih ljubavnika i francuskih koketa

S druge strane, iako se 88 odsto muškaraca izjasnilo da im klecaju kolena od uzbuđenja kad čuju španski akcenat, meksički akcenat ostao je na dnu liste sa 31 odsto. I u engleskom, kao i u većini drugih jezika, južnjačke varijante govora više zasmejavaju nego što uzbuđuju, pa je južnoafrička varijanta ostala na poslednjem mestu sa 29 odsto.

Kivi govor Novozelanđana

Australijski akcenat mnogo više se sviđa muškarcima nego ženama. Ozi dame našle su se na trećem mestu liste seksepilnog govora sa 72 odsto, dok su muškarci sa istim akcentom privlačni za samo 35 odsto dama, što ih ostavlja na dnu liste.

Međutim, kad je slično istraživanje prošle godine sproveo australijski sajt Big 7 Travel, ispostavilo se da je ispitanim damama najseksepilniji karakterističan tvrdi kivi akcenat kojim govore Novozelanđani.

Sve u svemu, ženama su najseksepilniji muškarci koji govore sa škotskim i irskim akcentom, ali odmah za njima dolaze klasični ljubavnici sa francuskim, italijanskim i španskim akcentom. Što se tiče irskog naglaska, za njegovu popularnost, kažu, najzaslužniji je glumac Kolin Farel.

Iako će, možda, lokalna boja našeg govora nekome smetati, velika grupa drugih upravo to će smatrati privlačnim dodatkom našem seksepilu

Muškarcima pak najseksepilnije su, navodno, žene koje govore engleski sa španskim, brazilsko-portugalskim, australijskim, francuskim i američkim akcentom.