Nasminkana devojka

Letnji makeup – korektor umesto tena

Boje koje nanosimo na kapke, obraze i usne neka budu jarke, ne zagasite. Možete probati čak i fluorescentne

Leto u gradu, na reci ili na moru, razlikuje se kad je reč o šminki. Nakon nege i obaveznog zaštitnog faktora (koji može biti i u samom tenu ili kremi za negu), nanesite jarke boje. Mogu biti čak i fluorescentne! Uradite sve da izbegnete preterano nanošenje šminke na lice, posebno ako provodite svoj odmor aktivno. Budite umereni sa farbanjem trepavica, laminacijom obrva, trajnom šminkom… kako bi sve izgledalo prirodno, bez dodatnih intervencija.

Zbog vrućine i znojenja, ako možete, ipak preskočite teniranje lica

Preporučujem da zbog vrućine i znojenja, ako možete, ipak preskočite teniranje lica. Pokušajte da pokrijete nepravilnosti u boji korektorom, samo na mestima gde je potrebno.

Lično, imam problem kad nanesem previše slojeva na lice ako je vruće i znojim se. Čak i neke kreme za zaštitu od sunca ne podnosim, jer imam osećaj da mi je neko preko lica zalepio najlon kesu i da se samo još više znojim. Nađite sebi odgovarajući proizvod koji ćete rado namazati na lice i koji zadovoljava sve vaše kriterijume. Jer, kao što je poznato, zaštitni faktor mora da se obnavlja više puta dnevno, a ako vam smeta, to nećete uraditi.

Na odmoru probajte i neke artističke načine šminkanja koji ne zahtevaju previše vremena

Boje koje nanosimo na kapke, obraze i usne neka budu jarke, ne zagasite. Možete probati čak i fluorescentne. Na odmoru probajte i neke artističke načine šminkanja koji ne zahtevaju previše vremena. Za veče namažite telo losionom koji sadrži sedef.

Bilo gde da ste, obavezni su šešir i zaštitni faktor.