devojka sa sesirom

Leti nanosite šminku štedljivo da bi bila postojana

Tokom vrućih letnjih meseci nanosite malo manje preparata za hidriranje, koji koža mora dobro da upije pre šminkanja, da bi sledeći nanosi dobro prianjali i duže se zadržali na koži

Da li imate problem sa postojanošću šminke na licu u vrućim letnjim mesecima? Pokušajte da primenite neke od sledećih saveta.

Pripremu za šminkanje počnite, kao i uvek, hidratacijom. Nanesite malo manje preparata koji koristite, uverite se da je dobro razmazan preko celog lica i da ga je koža upila. Ne sme da ostane viška na površini, kako bi sledeći nanosi dobro prianjali i duže se zadržali na koži.

nanosenje maskare

Pre iscrtavanja obrva uverite se da se u njima već nisu stvorile kapi znoja

Mat podloge

Sledeći nanos je prajmer, ako ga koristite, koji takođe mora da se nanese u tankom sloju preko celog lica i dekoltea. Ako vam je koža masnija, birajte tenove (podloge) koji ne sadrže ulja. Umesto toga, birajte hidratantne proizvode ili čak proizvode koji matiraju, a ako želite, naknadno dodajte bronzer ili sedef za svežiji letnji izgled. Oni mogu biti kremasti, tečni ili u prahu. Ako su u prahu, nanesite ih posle nanošenja pudera.

Puder, takođe, nanosimo u tankom sloju; nanos možemo malo pojačati na masnijim delovima lica. Obavezno puderom pređite i korigovane površine ispod očiju, uprkos tome što će se, možda, na prvi pogled, jače videti bore. Vlažnim tupferom vate ili vlažnim sunđerom za šminkanje pređite, tapkajući, preko tog nežnog predela kože. Cilj je da aplicirana šminka što duže ostane na licu, stoga možete duplo naneti i bronzer i rumenilo. Na iste pozicije nanesite prvo kremasto rumenilo, a posle puderisanja i rumenilo u kamenu. Time, zapravo, kremasto rumenilo fiksirate suvim. Isti princip je i za bronzer. Boje ne moraju da budu potpuno iste, ali moraju da budu bar slične.

Ako stavljate ajlajner, neka bude neki od onih koji se ne razmazuju i otporniji su na vodu

nanosenje sminke

Prajmer za senke

Pre iscrtavanja obrva uverite se da se u njima već nisu stvorile kapi znoja. Upijte znoj maramicom, a zatim blago napuderišite obrve. Obavezno odstranite višak pudera četkicom ili tupferom vate. I transparentni puder oboji obrve, a to nam nije namera. Zatim, kao i obično, iscrtajte obrve kako ste navikle. Ako želite jači efekat, možete da koristite, na primer, olovku, a preko nje senku za iscrtavanje obrva.

Opet naglašavam – proizvode treba nanositi kao da ih štedimo, u malim količinama, i po potrebi dodavati. Tako ne samo da stvarno štedimo proizvode, nego ih i pravilno koristimo. Uvek je lakše po potrebi dodati neki proizvod, dok je skidanje zapravo bacanje proizvoda i dodatno trošenje vremena. Trljanje kože takođe nije poželjno, a ako moramo da skinemo sve što smo do tada nanele, šteta je utoliko veća.

Predlažem da koristite vodootpornu maskaru, a za kraj isprskajte lice nekim od fiksira u spreju

usne

Na kapcima možete koristiti prajmer za senke; ako vam je kapak masniji i senke se brzo razmažu. Nanesite senke prema svojim željama. Ako stavljate ajlajner, neka bude neki od onih koji se ne razmazuju i otporniji su na vodu i razmazivanje. Predlažem da koristite vodootpornu maskaru. Na usta stavite karmin ili sjaj sa faktorom i mnogo hranljivih supstanci. Olovkom produžavate vek karminu koji ste odabrale.

Za kraj, isprskajte lice nekim od fiksira u spreju. Ne zaboravite na zaštitni faktor i lep šešir! Sunčanje sa šminkom na licu nije baš preporučljivo. Uživajte u letu, makar je ono ove godine malo drugačije.