Žene sa različitim tipovima kože

Lepota bez granica

Kao što je nega različita prema tipu kože, tako svakako postoji potreba i za različitom vrstom i bojama dekorativne kozmetike za različite etničke grupe

Da li ste nekad, u različitim zemljama, pokušale da kupite isti karmin određenog proizvođača i niste mogle da nađete baš tu nijansu? Velike kozmetičke kuće prave različite linije prema lokaciji prodaje. Neki proizvodi mogu dobro da se prodaju u Japanu, ali sigurno bi se slabije prodavali, na primer, u Španiji.

Na tamnoj koži sedef češće izgleda lepo nego na jako svetloj koži

Linija dekorativne kozmetike za arapske zemlje sigurno nije ista kao za švedsko tržište. Koliko god nam se dopada neki od japanskih ili korejskih brendova, možda je bolje kupiti kozmetički proizvod u zemlji u kojoj živimo, jer je pravljen prema većinskom tipu lokalnog stanovništva. Uvek ima odstupanja, ali je teško naći posebne proizvode za „manjinske” tipove kose i kože – uvoznicima je, verovatno, neisplativ uvoz malih količina.

Proizvodi za šminkanje, naročito profesionalne i poluprofesionalne linije, odavno više nisu usko povezani sa određenom etničkom grupom. Sigurno je zbog nedostatka proizvoda za različite etničke grupe nastalo mnogo novih brendova koji se, na primer, bave samo proizvodnjom šminke i proizvoda za kosu za žene tamnije puti.

Kovrdžava kosa po pravilu je suvlja od ravne i zahteva više hranljivih krema i ulja

Kao što je nega različita prema tipu kože, tako svakako postoji potreba i za različitom vrstom i bojama dekorativne kozmetike za različite etničke grupe.

Kao što svetla koža ima različite nijanse, tako je i kod tamnije boje kože potrebno znati kako pokriti nepravilnosti u boji, kojim bojama uraditi hajlajt, a kojim nijansama senčiti lice; kako hladnije nijanse pretvoriti u tople ili koje senke odabrati da budu dovoljno intenzivne i paleta boja odgovarajuća.

Na tamnoj koži sedef češće izgleda lepo nego na jako svetloj. Bitni su i oblici. Azijski oblik oka ne možemo senčiti isto kao srednjoevropski.

Svoje linije za tamnopute imaju Iman, Rijana i mnogi drugi

Kovrdžava kosa je po pravilu suvlja od ravne i zahteva više hranljivih krema i ulja, a potrebni su i posebni preparati za oblikovanje. Ako vam je kosa jako kovrdžava, slobodno probajte neki od proizvoda iz linije za tamnopute. A ravna kosa je sklonija mašćenju, pa bi preparate trebalo birati tako da ne opterete tanku, ravnu vlas.

Veća potražnja je rezultirala pravim procvatom proizvodnje šminke za različite etničke grupe. Nekad je takva proizvodnja bila prilično mala, a naručeno se slalo poštom. Nekad su se proizvodnjom bavili farmaceuti, a nedavno su svojim zvučnim imenima svoje linije za tamnopute lansirale Iman, Rijana i mnogi drugi.