led na licu žene

Ledene kocke za podmlađivanje: Skin icing – samo nežno

Hlađenje kože može da smiri upalni proces, ublaži crvenilo, smanji otok, a ubrzava i cirkulaciju

Novi hit na društvenim mrežama je skin icing ili terapija ledom. Kocke leda se prevlače preko kože lica u cilju postizanja divnog tena.

Hlađenje kože poznato je od ranije i nije spektakularno novo otkriće. Hlađenje može da smiri upalni proces, ublaži crvenilo ili smanji otok, a ubrzava i cirkulaciju. Takođe, može da smanji otekle podočnjake i lučenje masnoće, a pošto ubrzava cirkulaciju, ima i efekat podmlađivanja.

Predugim zadržavanjem leda na jednom mestu ili predugim hlađenjem možemo povrediti kožu

Kalup za led

Tretman nemojte raditi ledenim kockama direktno na kožu. Zamotajte ih u tanku i meku, a naročito čistu tkaninu, i tako masirajte lice laganim pokretima. Predugim zadržavanjem leda na jednom mestu ili predugim hlađenjem možemo povrediti kožu. Promrzline su, kao i opekotine, ozbiljna oštećenja tkiva koja sigurno ne želite.

Ako imate nameru da isprobate taj tretman, spremite tkaninu u koju ćete zamotati nekoliko kocki leda, peškirić ili ubruse za brisanje otopljenog leda i ledene kocke koje su napravljene u kalupu koji je prethodno dobro opran.

Ukoliko odlučite da nastavite sa tretmanom ledom, kupite poseban kalup za led, da vam uvek jedan bude samo za to. On može biti i sa loptastim udubljenjima, što će vam možda biti zgodnije od malih kocki.

Roler za lice može da se koristi i neohlađen, za svakodnevnu masažu lica ili blagu limfnu drenažu

Roler od poludragog kamena

Tretman možemo uraditi i rolerom za lice od poludragog kamena, kvarca ili žada, koji prethodno ohladimo u zamrzivaču nekoliko sati. U tom slučaju nećemo imati problema sa vodom od otopljenog leda. A roler se može koristiti i neohlađen, za svakodnevnu masažu lica ili blagu limfnu drenažu koja smanjuje otoke oko očiju, naročito ako niste spretne u masiranju lica svojim prstima. Pokreti treba da idu od sredine prema spolja i blago nagore.

U vezi sa preparatima koje treba koristiti nakon čišćenja kože i pre masaže, konsultujte se sa svojim kozmetičarem. Neki preparati se nanose na toplu, zagrejanu kožu, a neki pre hlađenja.

Tretman nemojte raditi ledenim kockama direktno na kožu, već ih zamotajte u meku tkaninu, pa masirajte lice laganim pokretima

Takođe, nisu svi preparati pogodni za masiranje. Na ohlađenu kožu ne nanosite kreme ili serume jer su tada pore najzatvorenije, a sama koža, kad je ohlađena, slabo apsorbuje preparate za negu. I još jednom upozorenje – kožu lica ne treba preterano ni grejati, ni hladiti, kako je ne biste oštetili! Budite nežni i pažljivi prema sebi!