laminacija obrva

Laminacija obrva

Laminacijom oblikujemo obrve; mogu se očešljati tako da se ispravi oblik, naglasi luk, da učinimo da su nam počeci obrva simetrični. Što je najbolje, i dalje su obrve naše, samo urednije

Koliko su obrve i trepavice važne za kompletan izgled pokazuje i količina tretmana u ponudi. Nakon mini-vala trepavica, relativno skoro se pojavila i laminacija obrva.

Laminacija je hemijski tretman koji dlačice obrva drži u poziciji kao da su sveže očešljane. Laminacijom oblikujemo obrve; mogu se očešljati tako da se ispravi oblik, naglasi luk, da učinimo da su nam počeci obrva simetrični.

Idealan tretman za leto bez šminke, a i za svakodnevno šminkanje, kako za one koje vole prirodan i uredan izgled, tako i za one koje ne mogu bez jake šminke

Prirodne i uredne obrve

Što je najbolje, i dalje su obrve naše, samo urednije. Izgledaćete prirodno i uredno, a kompletan izgled je mnogo blaži od, na primer, microblading tetoviranja, naročito od tetoviranja/senčenja obrva.

Idealan tretman za leto bez šminke, a i za svakodnevno šminkanje, kako za one koje vole prirodan i uredan izgled, tako i za one koje ne mogu bez jake šminke. Problem je što tretman nije dugotrajan i posle otprilike dva meseca moramo da ga ponovimo.

Laminacija obrva je hemijski tretman koji se sastoji od dve bitne hemijske komponente, slične preparatima za trajno kovrdžanje ili ravnanje kose. Prva razbija strukturne veze u vlasi, a druga ponovo sastavlja. Vlas ili dlaku postavimo u željeni oblik ili poziciju i u pravilnim intervalima nanesemo hemijske preparate.

Problem je što tretman nije dugotrajan i posle otprilike dva meseca moramo da ga ponovimo

Obično tretman uključuje i bojenje obrva i/ili keratinski tretman. Potrebno je da se uverite da niste alergične na neku od supstanci, naročito ako ste ranije imale probleme sa alergijama na hemijske tretmane kod kozmetičara ili frizera.

Oprezno sa hemikalijama

Testirajte svaku supstancu na skrivenom, osetljivom delu kože, npr. na unutrašnjem delu ruke. Takođe je izuzetno važno da ništa od hemijskih supstanci ne sklizne na kapak ili u oko.

Nikako ne radite tretman na koži koja je oštećena ili pod upalom, a piling ili čupanje obrva je bolje da uradite nekoliko dana pre laminacije ili, još bolje, nekoliko dana nakon laminacije. Naime, nakon tretmana morate bar 24 časa da izbegavate sve druge agresivnije tretmane oko obrva; čak i kod čišćenja lica izbegavajte deo oko obrva i same obrve.

Tretman se sastoji od dve bitne hemijske komponente koje su slične preparatima za trajno kovrdžanje ili ravnanje kose

Tretman se može nabaviti i za kućnu primenu, ali pratite uputstva proizvođača i budite svesni da radite sa blažim, ali ipak opasnim, hemikalijama. Hemikalije nanosite tek kad ste zadovoljni kako ste očešljali/namestili obrve, obratite pažnju na svaku dlačicu. Laminacija obrva je idealna i za one sa ređim i za one sa gušćim obrvama.

Laminacija obrva je idealna i za one sa ređim i za one sa gušćim obrvama

Ovaj tretman izravnava dlačice i postavlja ih u poziciju kao da su stalno očešljane. Ako vam nakon tretmana obrve i dalje nisu dovoljno izrazite, preostaju vam svi ostali tretmani, od bojenja, iscrtavanja, tetoviranja, microbladinga