girl is putting on a make-up

Kutijica sa ogledalcem i pufnom – raskošna, personalizovana, večna…

Pudrijere su statusni simbol od 20-tih godina prošlog veka, kad je postalo prihvatljivo da „nos napuderišemo” u javnosti

Pudrijere su nekad bile stvar prestiža, pravili su ih i svi najpoznatiji zlatari. Bile su statusni simbol od 20-tih godina prošlog veka, kad je postalo prihvatljivo da „nos napuderišemo” u javnosti.

Kao i kod svih statusnih simbola, nije izostalo takmičenje u lepoti, dragocenosti i upadljivosti. Ukrašavanje raznim ornamentima, vezenim aplikacijama, slikama, pa čak i dragim kamenjem, nije imalo granica. Često su na pudrijerama bili ugravirani inicijali ili imena, čak i posebne poruke, kao što se i dan-danas gravira na posebne lične predmete kao što su satovi, nakit i ostala sitna, obično skupa galanterija.

Posebno dekorisane pudrijere vraćaju se u modu, a personalizovan dizajn u manjim serijama postaje hit.

Najveće i najluksuznije linije dekorativne kozmetike nisu odustale od posebnih, lepo ukrašenih pudrijera, čak i kad je većina krenula u proizvodnju plastičnih praktičnih pudrijera. Plastika je 60-tih preplavila tržište raznim proizvodima i šminka nije bila izuzetak. To je, takođe, značilo dostupnost dekorativne šminke široj populaciji. A priznaćete i da se plastike razlikuju i da mogu izgledati lepo i skupo, u zavisnosti od dizajna.

U male kutijice sa ogledalcem i pufnom obično se pakuje puder u kamenu ili kremasti puder (u tom slučaju je umesto pufne sunđer), ali mogu sadržati i karmin, senke, ajlajner, sve što nije tečno.

Često su na pudrijerama bili ugravirani inicijali ili imena, čak i posebne poruke

Sve dok su male, praktične su za nošenje u tašni. Ogledalce je tu kako bismo mogle na svakom mestu da proverimo i popravimo svoju šminku.

Ako ste ekološki osvešćene, biraćete modele koji imaju mogućnost zamene potrošene šminke, što se podrazumeva za metalne, srebrne ili pozlaćene, dizajnirane, a retka je mogućnost kod plastičnih pudrijera.

Posebno dekorisane pudrijere vraćaju se u modu. Personalizovan dizajn u manjim serijama postaje hit

Kad imate malo skuplju pudrijeru sa mogućnošću zamene potrošene šminke, firme vas time donekle obavezuju da zamensku novu šminku kupite kod njih, jer je odgovarajućeg formata za zamenu – zato, razmislite koju pudrijeru ćete izabrati.