Konjski rep na bezbroj načina 

U zavisnosti od dužine kose, interesantno je koliko različitih češljanja repa postoji, bezbroj je zanimljivih uplitanja ili skupljanja, od najjednostavnije pletenice do onih malo posebnih

Rep ili konjski rep je najjednostavnije vezivanje kose. Kad vam zasmeta kosa pri radu ili rekreaciji, najjednostavnije je pokupiti je gumicom.

Vezana nisko ili visoko, već nam određuje stil. Uz malo mašte, može postati elegantna frizura za svaku svečanost, u zavisnosti od načina skupljanja kose i ukrasa koje dodajemo.

Klasičan konjski rep na vrhu glave možemo vezati šire nekom mašnom, trakom ili dodatkom kose ispletenim u tanju pletenicu i time napraviti visoki slap kose koji se spušta na leđa.

Ako ne želimo sasvim zalizani izgled, uvek možemo istapirati gornji deo kose pre skupljanja i mekano prikupiti kosu.

Kraći repovi do ramena su interesantni ako se, na primer, isfeniraju ka spolja, onda nas malo podsećaju na šezdesete godine

Ukrasna traka u boji haljine ili u boji modnog detalja, dodatno povezuje kosu sa garderobom. Kad želimo još oštriji izgled, obavijemo trakom pola dužine kose koja izlazi iz repa. U zavisnosti od dužine kose, interesantno je koliko različitih češljanja repa postoji. Bezbroj je zanimljivih uplitanja ili skupljanja, od najjedostavnije pletenice do onih malo posebnih, spajanja gumicom na razmaku od nekoliko centimetara, gde možemo koristiti gumice u boji i više ili manje razvući kosu između gumica, kako bi podsećala na male bombice ili pufnice.

Kraći repovi do ramena su interesantni ako se, na primer, isfeniraju ka spolja, onda nas malo podsećaju na šezdesete godine.

Kosa koja je skupljena u rep ne mora biti samo ravno puštena. Uplitanjem sitnijih ili krupnijih pletenica ili čak dodavanjem perlica, naša frizura postaje posebna. Izgled može smekšati i neki blago uvijeni pramen koji kao slučajno nismo pokupile u rep.

Na kovrdžavim ili uvijenim kosama repovi su bogatiji, pa je kontrast zalizane kose do repa i bogato kovrdžav rep lep kontrast.

Kad poželimo da ponesemo konjski rep, a dužina kose je nedovoljna, uvek je dozvoljena upotreba dodataka kose

Prebacivanjem repa preko gumice na ravnoj kosi dobićemo interesantniji izgled jednostavnog repa, a na blago talasastoj, mekano prikupljenoj kosi sa dodatnim izvlačenjem kraćih pramenova izgled repa nikako nije oštar, već romantičan i nonšalantan.

Kad poželimo da ponesemo konjski rep, a dužina kose je nedovoljna, uvek je dozvoljena upotreba dodataka kose . Samo je pažljivo izaberite kako bi bila potpuno iste boje kako vaša kosa.

Koristite preparate za zalizivanje, kao i za kovrdžanje. Kad kosu zaližete, koristite preparate za sjaj i masni izgled, a sitne dlačice pažljivo priljubite uz glavu. Koristite učvršćivač ako su sitne dlačice neposlušne.Kad shvatimo koliko je kombinacija jednostavne, svakodnevne frizure i kad se igramo dovoljno razdeljcima, zalizivanjem ili kovrdžanjem, različitim skupljanjem i uz dodatke ukrasnih traka – rep više nije samo rep!