Pozorište.

Kako preživeti razvod – premijera monodrame „Šta me OPET snađe”

Monodrama glumice Anđelke Stević Žugić Šta me OPET snađe (tekst Nebojša Romčević, režija Petar Jovanović, muzika Saša Lokner) biće premijerno izvedena u Novom Sadu, u Srpskom narodnom pozorištu 24. marta i u Beogradu, 30. marta u MTS dvorani.

Glavna junakinja Jovanka Joka Jakovljević, u svojim kasnim tridesetim kreće u nezaustavljivu vožnju kroz svoj emocionalni haos u koji je upala nakon razvoda. Iako je očekivala romantičnu komediju do kraja života, brak joj se završio kao loš film, a život odjednom pretvorio u ring.

Konkurencija je oštra, a okolina surova. Ipak, Joka ne želi da se preda i ostaje neustrašiva u svakoj svojoj suludoj odluci i tragikomičnoj situaciji.

I dok u tom savršenom nesnalaženju pokušava da stvori „novi život” i „novu sebe”, uz nju je elitni odred podrške, uvek spreman da joj dodatno zakomplikuje život svojim savetima: najbolje prijateljice Cica i Mica, baba i mama, kao i neizbežne – astrološkinja i psihološkinja. Standardna formacija odbrane svake žene kad nastanu „kuršlusi” u glavi i u životu.

Sve navedene likove igra Anđelka, u svom furioznom i već prepoznatljivom komičarskom stilu, donoseći dozu divlje autentičnosti i hrabrosti, koja istovremeno izaziva smeh, ali i pokreće pitanja o prirodi života nakon razvoda.

Anđelka Stević Žugić je široj javnosti poznata po ulogama u serijskim i filmskim projektima, među kojima su Ne diraj mi mamu, Šetnja s lavom, Jedini izlaz, Nebesa, Radio Mileva, Šutnja 2

Svoju prvu monodramu – Šta me snađe – odigrala je preko 250 puta, na tri kontinenta, u 55 gradova i 15 zemalja, i pred više od 240.000 gledalaca.