Devojka koja maže karmin

Kako koristiti lip stain i lip tint proizvode za usne

Ovi proizvodi su popularni jer se dugo zadržavaju na usnama, mnogo duže od klasičnih karmina, i ne otiskuju se na dodir ili poljupcem

Sve više se koriste stain i tint proizvodi za usne. Šta treba znati i koje će nam informacije koristiti kod biranja i korišćenja stain ili tint prizvoda?

Prevod za stain i tint nam već prilično otkriva o kakvoj se vrsti proizvoda radi. Stain znači mrlja ili fleka; to ne znači da proizvod ostavlja fleke nego da, kad se nanese, usne oboji tako da se ne skida, da ostane fleka. Takvi proizvodi dugo se zadržavaju na usnama, mnogo duže od klasičnih karmina, i ne otiskuju se na dodir ili poljupcem.

Stain znači mrlja ili fleka, kad se nanese na usne oboji ih tako da se ne skida, da ostane fleka

Nemaju sjaj kao pravi karmini ili glosevi, ali mogu izgledati kao prirodna boja usana. Postoji i peel off varijanta lip stain proizvoda. Koristi se tako što ćete prvo naneti proizvod na usne aplikatorom ili četkicom, zatim sačekati da se osuši i, kad je potpuno suv, lagano skinuti osušeni film sa usana. U međuvremenu, dok se proizvod sušio, pigment se prenosio na vaše usne i obojio ih u željenu boju.

Tint proizvodi su uglavnom na tečnoj bazi. Pigment pomoću vode prodire u dublje slojeve kože, a nanosi se na usne ili obraze. Potrebno je da boju brzo nanesemo na željenu površinu i, dok je proizvod još tečan i na površini kože, razmažemo ako želimo mekše ivice.

Ako pogrešimo, moramo brzo obrisati grešku – kasnije je možemo korigovati samo korektorom, jer se jako teško briše bilo kojim sredstvom za skidanje šminke.

Baš zbog toga ovi proizvodi su idealni kad nam treba prirodan i izdržljiv makeup. Zgodno je da ih koristimo za sportske aktivnosti ili kad znamo da nećemo biti u prilici da redovno korigujemo svoju šminku.

Ako pogrešimo, moramo brzo obrisati grešku

Sve ove pigmentacije usana mogu poslužiti i kao osnova za karmin, jer problem sa tintovima i stainovima jeste da su suvi, a našim usnama prijaju malo masnije, hranljivije supstance. Moguće je i da usnama sa boricama suve pigmentacije usana uopšte neće odgovarati, usne mogu izgledati starije, izboranije ili nedovoljno precizno iscrtane.