kolumna lady bo

Kako je lepa reč – moja drugarica

Zagrliću danas svoju drugaricu, sestru, ćerku, koleginicu, uhvatićemo se za ruke i šetati nasmejane, jer sigurno znamo da imamo jedna drugu, uvek i zauvek

Šetam mojim gradom i ovlaš bacim pogled na kiosk i poređane novine i nove naslove. Krenuli kupaći kostimi, lepo vreme i merenje koja je žena u kojoj deceniji. Sve ide redom: i u petoj deceniji izgleda dobro (valjda se očekuje da je na samrti) ili i u trećoj deceniji ima salo, stomak, celulit, bore, manje-više, visi, ne visi.

Ja, bre, ne znam kako je do toga došlo, ni zašto je to nekome važno na kugli zemaljskoj. Ja sam valjda u 100. deceniji i ako meni odgovara kako izgledam ne znam kako je to nečiji tuđi posao. Pravda za žene na celom svetu!

Pozivam da se koncentrišemo na vesti da svakog dana neko prebije ili ubije svoju partnerku. E, to je korona br. 2 u našem regionu.

Tebe volim što stojiš pored mene spreman na oluje pred nama, nasmejan

Pogledajmo mongolskog cara koji je sagradio svetsko čudo na grobu svoje drage, srpski vlastelini su cele gradove posvećivali svojim ženama, pravili puteve jorgovana i ruža. Banović Strahinja, koji je bio glavni kabadahija u svoje vreme, pa je jednu opasnu ženu toliko voleo da je ljubav u njegovom srcu pobedila i okolinu i njihovu stigmu.

Jer: „Ako si je već odabrao, budi joj dobar! Samim tim što je žena, nije joj lako!” Zar otac Jovan iz manastira Lovnica mora muškarce da podseća?

Zato, zagrliću danas svoju drugaricu, sestru, ćerku, koleginicu, uhvatićemo se za ruke i šetati nasmejane, jer sigurno znamo da imamo jedna drugu, uvek i zauvek. Znamo gde idemo i s kim idemo.

Odavno nisam kuvala ništa zahtevno, pa danas može ćuretina sa mlincima i zelena salata.

Na najjače sam upalila muziku. Jedan meni nepoznat izvođač, Ivan Zak i pesma Sama, na repeat.

Tebe volim što stojiš pored mene spreman na oluje pred nama, nasmejan. Krivi su ti zubi, ali meni si lep.

Kako je lepa reč – moja drugarica!