Nasmejana devojka

Kako da zablistamo za praznike

Negujte kožu redovno: hidratacija je uvek dobrodošla, masaža da se poboljša cirkulacija, limfna drenaža da se izbace toksini i smanji podbulost. Koža će nam uvek biti zahvalna za vitamine i druge hranljive supstance

Stalno napominjem da kožu moramo da negujemo svakodnevno kako bi šminka izgledala lepše.

Dešava se, ponekad, da nekog sa veoma problematičnom kožom lica moram da spremim za fotografisanje ili snimanje. Izgled kože mogu da kvare neke ranije bolesti, dehidratacija, operacije ili različiti dermatološki problemi. Svako može da izgleda bolje sa šminkom, ali je uvek bolje i lakše kad je koža zdrava i hidrirana.

Nekada šminkom, pa čak i profesionalnom, onom za dermatološke probleme, ne možemo u potpunosti da popravimo izgled i tada nam je potrebna pomoć fotografa ili snimatelja.

Do Nove godine mogu da se urade neki manje invazivni kozmetički tretmani

Invazivni tretmani posle praznika

Šta možemo da uradimo da što bolje izgledamo za praznike? Sad je prekasno za neke veće, dramatične i invazivne tretmane, ali još uvek ima vremena da uradite neke manje invazivne kozmetičke tretmane.

Najbolje je da se konsultujete sa svojim kozmetičarom, odnosno da ga pitate šta od tretmana može da vam preporuči.

Hidratacija je uvek dobrodošla, masaža da se poboljša cirkulacija, limfna drenaža da se izbace toksini i smanji podbulost. Koža će nam uvek biti zahvalna za vitamine i druge hranljive supstance koje su joj potrebne.

Šminka je dodatak na lep i zdrav izgled, ne fasada već nijansa

Vaš stalni i stručni kozmetičar znaće kako i koliko vam koža reaguje nakon određenih tretmana, pa će riskantnije terapije ostaviti za vreme nakon praznika.

Lepša verzija sebe

Promene na koži uvek su odraz naših životnih problema, stresa, hormonskih promena ili promena u načinu života. Bitno je da imate stručno lice koje poznaje vašu kožu i vodi vas kroz te promene. Uvek postoji mogućnost da vam kozmetičar preporuči novu kremu ili zameni neke od proizvoda za negu lica i tela.

Razlog je što se koža menja i spram godišnjih doba, ne samo s godinama i ostalim faktorima. Nakon kozmetičkih tretmana, preporučujem da se bar nekoliko sati ne šminkate, koža treba da upija proizvode i odmara se.

Bitno je da ste, i bez šminke, zadovoljne svojom kožom i u svojoj koži. Šminka je dodatak na lep i zdrav izgled, ne fasada, već nijansa. Čak i za novogodišnje praznike nema potrebe za teškom i prejakom šminkom. Ono najbitnije je da ste to i dalje vi, samo lepša verzija sebe.

Šminkom možemo da prekrijemo problematičnu kožu za fotografisanje, ali to je teško ostvarivo u svakodnevnom životu, kad vas prijatelji vide izbliza i u pokretu. Tada su primetne sve trodimenzionalne nepravilnosti. Zato negujte svoju kožu i redovno joj posvećujte pažnju koja joj je potrebna.